Skip to main content

Δράση 2021

B' Περίοδος

8 Νοεμβρίου - 18 Νοεμβρίου

Δράση 2021

Β' Περίοδος

8 Νοεμβρίου - 18 Νοεμβρίου

Diabetes Quiz Academy

Κάνοντας τη γνώση διασκέδαση και τη διασκέδαση γνώση!

Κατέβασε την εφαρμογή Diabetes Quiz Academy και μάθε διασκεδάζοντας!

Κατέβασε την Εφαρμογή!
Το Diabetes Quiz Academy είναι μια πρωτότυπη ιδέα για την ευαισθητοποίηση του συνόλου της κοινωνίας γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη μέσω ενός social gaming app ερωτήσεων και απαντήσεων. Αποτελεί πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση και την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του κοινού.
Η εφαρμογή έχει ως σκοπό να προσεγγίσει το κοινό με τρόπο ελκυστικό αυξάνοντας τον δείκτη ενδιαφέροντός του και το συνολικό engagement γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από το challenge σε ένα on-line παιχνίδι γνώσης! Στην πράξη οι συμμετέχοντες προσκαλούν και προσκαλούνται να παίξουν και μέσω των communication games να πληροφορούνται, να ενημερώνονται, να ευαισθητοποιούνται και να γίνονται πρεσβευτές του μηνύματος, που αφορά τον υγιεινό τρόπο ζωής, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς και την καταπολέμηση του στίγματος γύρω από τη χρόνια αυτή πάθηση.
Η εφαρμογή είναι ειδικά διαμορφωμένη ώστε:
  • να ενημερώνει τους χρήστες,
  • να τεστάρει και να επικαιροποιεί τις γνώσεις τους με quiz και
  • να τους παρέχει τη δυνατότητα να παίζουν μεταξύ τους, είτε ατομικά είτε σε ομάδες (challenge based quiz).
Play Video

Δείτε βίντεο με την εφαρμογή!

Θέλεις να βάλεις Τρίποντο στην … Υγεία;

Διάβασε και κέρδισε … μια ζωή γεμάτη και ποιοτική ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο για εμφάνιση σοβαρών χρόνιων παθήσεων όπως είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης!

1. Παχυσαρκία

Τι είναι η παχυσαρκία και γιατί θεωρείται επικίνδυνη νόσος; Μπορούμε να την προλάβουμε ή ακόμη και να τη θεραπεύσουμε;

2. Σακχαρώδης Διαβήτης

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί ένα σοβαρό χρόνιο νόσημα που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Οι κύριοι τύποι Σακχαρώδη Διαβήτη είναι ο Διαβήτης τύπου 1, ο Διαβήτης τύπου 2 και ο Διαβήτης Κύησης, ενώ υπάρχουν και πιο σπάνιες μορφές.

3. Ο ρόλος του υγιεινού τρόπου ζωής στον Σακχαρώδη Διαβήτη

Ο υγιεινός τρόπος ζωής αποτελεί το καλύτερο «φάρμακο» για να παραμένουμε υγιείς, υιοθετώντας σωστή διατροφή, σε ποιότητα και σε ποσότητα, αλλά και τακτική σωματική άσκηση. Αν έχουμε ήδη Σακχαρώδη Διαβήτη, ο υγιεινός τρόπος ζωής μας βοηθά αφενός να ρυθμίζουμε ευκολότερα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και αφετέρου να αποφύγουμε τις επικίνδυνες επιπλοκές του Διαβήτη.

4. Μύθοι και Αλήθειες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Μπορεί η κατανάλωση ζάχαρης να προκαλέσει Σακχαρώδη Διαβήτη; Μπορώ να κολλήσω Σακχαρώδη Διαβήτη από άλλο άτομο;

5. Διαβήτης Τύπου 2 και καρδιαγγειακός κίνδυνος

Διαπρεπείς επιστήμονες στον χώρο της Παθολογίας του Διαβήτη και της Καρδιολογίας, μας αποκαλύπτουν το κλειδί της πρόληψης και αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 και εξηγούν πώς η φροντίδα της καρδιάς αποτελεί προτεραιότητα των ατόμων με Διαβήτη Τύπου 2.

Θέλεις να βάλεις Τρίποντο στη … Διατροφή;

Διάβασε και κέρδισε … μια ζωή γεμάτη και ποιοτική ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο για εμφάνιση σοβαρών χρόνιων παθήσεων όπως είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης!

1. Υγιεινή & ισορροπημένη διατροφή

Η υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει την κατανάλωση υγιεινών τροφών καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής. Προσφέρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας και παράλληλα μας προστατεύει από την παχυσαρκία και από την εμφάνιση σοβαρών χρόνιων παθήσεων. Βασίζεται στην ποικιλία τροφών και στα μικρά και συχνά γεύματα. Τέτοιου είδους διατροφή είναι η Μεσογειακή διατροφή, μέσω της οποίας λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά.

2. Η υγιεινή διατροφή στο … μικροσκόπιο!

Τι μας προσφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά και ποια είναι η σωστή μέθοδος κατανάλωσής τους; Τι ο διατροφικός πίνακας και τι πληροφορίες μπορεί να μας δώσει; Είναι σημαντική η ποιότητα ή η ποσότητα ενός τροφίμου; Ποια οφέλη μπορεί να έχουν τα ροφήματα και τα αθλητικά ποτά και τι πρέπει να προσέξουμε;

3. Η σημασία της διατροφής

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε ή να μειώσουμε το βάρος μας; Πότε παίρνουμε βάρος; Μπορεί ένα άτομο με φυσιολογικό βάρος να μην είναι υγιές; Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι είναι ο ρυθμός ανάπτυξης και σε τι είναι χρήσιμος; Πώς επηρεάζει η διατροφή το ανοσοποιητικό μας σύστημα; Ωφελεί ή βλάπτει η υπερκατανάλωση πρωτεΐνης;

4. Διατροφικοί μύθοι για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Μπορεί ένα άτομο που πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη να φάει ζάχαρη ή μέλι ή πρέπει να τρώει μόνο «τρόφιμα για διαβητικούς»; Δίνουμε απάντηση σε αυτούς και άλλους μύθους που συνοδεύουν τη χρόνια πάθηση του Διαβήτη!

Θέλεις να βάλεις Τρίποντο στην … Άσκηση;

Διάβασε και κέρδισε … μια ζωή γεμάτη και ποιοτική ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο για εμφάνιση σοβαρών χρόνιων παθήσεων όπως είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης!

1. Άσκηση και Υγεία

Τι προσφέρει η άσκηση στη ζωή μας; Ποιες οι διαφορές αερόβιας και αναερόβιας άσκησης; Τι είναι η φυσική κατάσταση και από τι επηρεάζεται;

2. Δύναμη και αντοχή

Τι είναι η μυϊκή δύναμη; Πώς μπορούμε να επιτύχουμε τη μυϊκή ενδυνάμωση και από τι μας προστατεύει; Τι είναι η αντοχή και τι η κόπωση;

3. Σακχαρώδης Διαβήτης και άσκηση

Τα άτομα που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, μπορούν να γυμνάζονται; Τι πρέπει να προσέχουν; Είναι καλύτερη η αερόβια ή η αναερόβια άσκηση για τα άτομα με Διαβήτη; Είναι καλύτερο να γυμνάζεται κανείς το πρωί ή το απόγευμα;

🥇 Χορηγοί Δράσης 2021

Χρυσός Χορηγός

Αργυρός Χορηγός

Αργυρός Χορηγός

Υποστηρικτής

Υποστηρικτής

Υποστηρικτής

Υποστηρικτής

Υποστηρικτής

Υποστηρικτής

Υποστηρικτής

Υποστηρικτής

Μετάβαση στο περιεχόμενο