Eπιστολή προς τις επιστημονικές εταιρείες και τους Φορείς – Μέλη των Συλλόγων της, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, προκειμένου να τους ενημερώσει διεξοδικά για τις νέες οδηγίες σχετικά με την έκδοση γνωματεύσεων διαβητολογικού υλικού, στις οποίες προέβη ο ΕΟΠΥΥ, έπειτα από την παρέμβαση της Ομοσπονδίας.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 2024, μεταξύ εκπροσώπων της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και στελεχών του ΕΟΠΥΥ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Χρήστος Δαραμήλας πρότεινε την υλοποίηση ενός συστήματος
αναδυόμενων παραθύρων στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με σκοπό
την ενημέρωση των ιατρών για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε αλλαγής σε σχέση
με το αρχικό συνταγογραφούμενο προϊόν. Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, κ. Σπυρίδων Γούλας, δεσμεύτηκε εκ μέρους του Οργανισμού, ότι κάθε φορά που γίνεται αλλαγή στο σύστημα, θα ενημερώνονται οι γιατροί και πρόσθεσε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα αποστείλει στην ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επίσημο έγγραφο με σχετικές οδηγίες, ώστε να διαβιβαστούν στην ιατρική κοινότητα, διασφαλίζοντας την ορθή συνταγογράφηση ταινιών μέτρησης γλυκόζης και αισθητήρων.
Οι παραπάνω κινητοποιήσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και οι δεσμεύσεις του ΕΟΠΥΥ, είχαν ως αποτέλεσμα την έκδοση των νέων οδηγιών που αφορούν στον τρόπο και τη διαδικασία γνωμάτευσης διαβητολογικού υλικού, για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://glikos-planitis.gr/wp-content/uploads/2024/06/ΕΟΠΥΥ-Έκδοση-Γνωματεύσεων-Διαβητολογικού-υλικού.pdf
Διαβάστε την επιστολή εδώ.