Skip to main content

Επιστολή με θέμα: “Ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη στη χώρα μας – Αίτημα συνάντησης”, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στην επιστολή, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επισημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με Σακχαρώδη Διαβήτη και οι οικογένειές τους, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ καταθέτουν παράλληλα, προτάσεις της επί των συγκεκριμένων ζητημάτων.

Η καθολική απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, βάσει της εγκυκλίου με Αρ. Πρωτοκόλλου : Φ.25/103373/Δ1 , δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις μαθήτριες και μαθητές, οι οποίοι πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες, προκειμένου να διαχειρίζονται την πάθησή τους και ως εκ τούτου, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητά να εξαιρεθούν από τη συγκεκριμένη εγκύκλιο.

Ένα σημαντικό ζήτημα που ταλαιπωρεί τους γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη και θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους είναι η μη έγκαιρη ή καθόλου τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών σε σχολικές μονάδες.

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ τονίζει ότι η τοποθέτηση των σχολικών νοσηλευτών σε σχολεία όπου υπάρχουν παιδιά που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η αντιμετώπιση της νόσου απαιτεί καθημερινά από τον πάσχοντα επαγρύπνηση και μία σειρά ιατρικών αποφάσεων και πράξεων.

Η έλλειψη δυνατότητας τοποθέτησης εκπαιδευτικών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη κοντά σε Διαβητολογικό Ιατρείο ή Κέντρο, η συμπλήρωση και αναμόρφωση του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/1996 σχετικά με τις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης και η ένταξη των εκπαιδευτικών που έχουν ποσοστό αναπηρίας 50% στα κριτήρια ένταξης του επικουρικού αξιολογικού πίνακα, συγκαταλέγονται στα προβλήματα που επισημαίνει η Ομοσπονδία στην επιστολή της, τα οποία πρόκειται να συζητηθούν κατά την επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο