Skip to main content

Επιστολή με θέμα: “Αίτημα συνάντησης για επίλυση των προβλημάτων που έχει εντοπίσει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και αφορούν τις Διευθύνσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.” απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) προς τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, κα. Θεανώ Καρποδίνη.

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση με την επίλυση ορισμένων καίριων ζητημάτων που είχαν τεθεί στο παρελθόν, υπάρχουν ακόμη δυσλειτουργίες, οι οποίες χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, καθώς επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ανάμεσα στα σοβαρά ζητήματα που έχουν εντοπιστεί είναι το γεγονός ότι οι ιατροί δεν ενημερώνονται επαρκώς για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις που πραγματοποιούνται στα προϊόντα Σακχαρώδη Διαβήτη. Για τον λόγο αυτό, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προτείνει την υλοποίηση ενός συστήματος αναδυόμενων παραθύρων στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Προτείνει, επίσης, την υλοποίηση μιας διαδικασίας ποιοτικής αξιολόγησης για όλα τα ήδη αποζημιούμενα ιατροτεχνολογικά προϊόντα του Διαβήτη από τον ΕΟΠΥΥ.

Ακόμη, στην επιστολή της τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα, έχουν παρατηρηθεί σφάλματα στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, όσον αφορά στη δυνατότητα συνταγογράφησης των ταινιών μέτρησης σακχάρου. Ειδικότερα, δεν εμφανίζονται τα διαθέσιμα υπολειπόμενα τεμάχια ταινιών, με αποτέλεσμα οι πάσχοντες με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, να δυσκολεύονται να γνωρίζουν πότε χρειάζεται να προβούν σε νέα διαδικασία για έκδοση συνταγής.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο