Skip to main content

Αγαπητοί αναγνώστες,

Η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. φέτος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας και συγκεκριμένα στις 10 και 11 Νοεμβρίου πραγματοποίησε μια νέα, δράση, με κύριο στόχο την ενίσχυση των Συλλόγων μελών της, ώστε να μπορούν να είναι αποτελεσματικότεροι για όλους εμάς, τους ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2.

Η δράση έλαβε χώρα στο Ναύπλιο, στην πρώτη πρωτεύουσα της χώρας μας, κάνοντας έτσι μια «επανεκκίνηση», μετά την πανδημία, η οποία προκάλεσε την απομάκρυνση μας, από συναθροίσεις και ενημερωτικές δράσεις με πολλούς συμμετέχοντες.

Το, «1st DIABETES EMPROWERMENT FORUM / 1Ο ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ» ήταν μια πρωτότυπη δράση όπου μετά την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας, οι παρευρισκόμενοι έπρεπε να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μια νέα ιδέα σχετική με τον τρόπο, ενημέρωσης τον πολίτων, διεκδίκησης δικαιωμάτων, χρήσης εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, χρήσης των κοινωνικών δικτύων, χρήσης των πληροφοριών που μπορούν να συλλέξουν από τα μέλη των συλλόγων.

Όλη αυτή την προσπάθεια ενίσχυσε με την παρουσία της και η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κυρία Θεανώ Καρποδίνη, η οποία παρευρέθηκε και συμμετείχε στο σύνολο των δύο ημερών της δράσης μας.

Επιπλέον, ο Καθηγητής Οικονομικών Υγείας του ΠΑ.Δ.Α. κύριος Κων/ντίνος Αθανασάκης σε συνεργασία με εμένα, παρουσιάσαμε την πρώτη επίσημη μελέτη της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., σχετική με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα και σχετίζονται με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την Ιατροφαρμακευτική κάλυψη, τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και πολλά άλλα ζητήματα. Η παρουσία της μελέτης ως κοινό είχε, πενήντα δημοσιογράφους υγείας, που είχαμε την τιμή να συμμετέχουν στη δράση μας και να μεταδώσουν τις ανάγκες μας, μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, στα οποία εργάζονται.

Η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. πάντα πρωτοπορώντας, με αυτή τη δράση ξεκινά ένα νέο ταξίδι, το οποίο στόχο έχει να ενημερώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, για το σακχαρώδη διαβήτη.

Περισσότερα για τη δράση θα βρείτε στο ειδικό αφιέρωμα στις σελίδες της «Γλυκιάς Ζωής» που κρατάτε στα χέρια σας.

Το 2023, φτάνει στο τέλος του και κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό θα πω πως για τους ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη ήταν η χρονιά της «Νέας τεχνολογίας». Τα περισσότερα νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα βρίσκονται στη χώρα μας και αποζημιώνονται. Επιπλέον, νέα ιατροτεχνολογικά φάρμακα για το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, αποζημιώνονται, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκονται σε απόλυτη επάρκεια, κάτι για το οποίο η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. φρόντισε από την πρώτη στιγμή να παρέμβει, ώστε να αγοραστούν και να εισαχθούν επιπλέον ποσότητες. Οι ενέργειες δεν ολοκληρώθηκαν πλήρως εξαιτίας των εκλογικών διαδικασιών, αλλά ευελπιστώ πως θα το επόμενο άμεσο διάστημα θα γίνει και το επόμενο βήμα, δηλαδή, η διανομή των ήδη αγορασμένων φαρμάκων.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχηθώ καλές γιορτές με αγάπη, γαλήνη και πριν από όλα, υγεία. Ο νέος χρόνος να φέρει στην κάθε μία και στον κάθε έναν, ότι η ψυχή σας επιθυμεί.

Με εκτίμηση,

Χρήστος Δαραμήλας

Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.

Διάβασε το περιοδικό

Μετάβαση στο περιεχόμενο