Skip to main content

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, με τη συνεργασία του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, στο πλαίσια της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη και την Οστεοπόρωση διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή προσήλθε για να ενημερωθεί και να εξεταστεί.

Συγκεκριμένα, στις 24 Ιανουαρίου 2024, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και οστικής πυκνότητας σε δεκάδες άτομα και επιπλέον πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες για την Οστεοπόρωση και τον Σακχαρώδη Διαβήτη από τους ιατρούς: κο Σωτήριο Καρανάσιο, Χειρουργό Ορθοπεδικό και τον κο Κωνσταντίνο Βασιλάκο, Γενικό Ιατρό.

Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Από τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Βάσω Γανωτοπούλου εξέφρασε εκ μέρους της Προέδρου κας Γκόλφως Γεμιστού τις ευχαριστίες προς τον Δήμο και τον Ιατρικό Σύλλογο του Πειραιά για την αιγίδα τους και την ευγενική τους στήριξη, προς τον Σύλλογο Πεταλούδα για την άριστη συνεργασία , προς τους γιατρούς που πλαισίωσαν αυτή τη δράση, τον κο Σ. Καρανάσιο και τον κο Κ. Βασιλάκο, καθώς και προς τον Πρόεδρο του Πειραϊκού Συνδέσμου κο Ευάγγελο Καρλάφτη για την φιλοξενία.

Επίσης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως τέτοιες πρωτοβουλίες και συνέργειες πρόληψης και ευαισθητοποίησης τόσο των πασχόντων, όσο και του γενικότερου πληθυσμού που προάγουν τη Δημόσια Υγεία πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του προγραμματισμού όλων των κοινωνικών φορέων και εκδήλωσε την επιθυμία και την πρόθεση για επανάληψη παρόμοιων δράσεων και στο μέλλον. Τέλος ευχαρίστησε την εταιρεία MENARINI DIAGNOSTICS για την ολοπρόθυμη ανταπόκριση και την προσφορά των αναλώσιμων υλικών, με τα οποία έγιναν προληπτικές μετρήσεις σε δεκάδες άτομα.

Επιπλέον το Δ.Σ του Συλλόγου εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Δρ. Αλέξανδρο Καμαράτο και την Δρ. Ασημίνα Γανωτοπούλου που τίμησαν με την παρουσία τους την ενημερωτική δράση.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι συνεργαζόμενοι φορείς, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή δεσμεύτηκαν πως θα συνεχίσουν άοκνα το έργο τους και πως θα επαναλάβουν ακόμη περισσότερες , στοχευμένες στην πρόληψη και την ενημέρωση, δράσεις και στο μέλλον, με το ίδιο πάθος και το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον με σκοπό την ενημέρωση των πασχόντων και την ευαισθητοποίηση του γενικότερου πληθυσμού απέναντι στις δυο χρόνιες παθήσεις που απασχολούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπων μας!

Οι Πρόεδροι

Γκόλφω Γεμιστού – Μέμη Τσεκούρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο