Skip to main content

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ενημερώνει σχετικά με την ΚΥΑ για το Κοινωνικό Μέρισμα 2019 και τα άτομα με αναπηρία. Δικαιούχοι είναι ωφελούμενες μονάδες με τουλάχιστον ένα μέλος ΑμεΑ. Είναι δικαιούχοι των επιδομάτων του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για άτομα με αναπηρία, όπως αυτά τα επιδόματα προβλέπονται από τις διατάξεις της περ. ε’ της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4520/2018 (Α’ 30) και όπως τα άτομα καταγράφονται στα μητρώα της Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε. στις 30/11/2019.

Το ποσό του κοινωνικού μερίσματος ορίζεται σε επτακόσια (700) ευρώ ανά ωφελούμενη μονάδα. Το ποσό καταβάλλεται στον δικαιούχο της ωφελούμενης μονάδας που υπέβαλε αίτηση πρώτος.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την 17η Δεκεμβρίου έως την 26η Δεκεμβρίου 2019 στο www.koinonikomerisma.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού IBAN. Εάν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος στον αριθμό λογαριασμού που δήλωσε, δεν κρίνεται δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος και δεν πραγματοποιείται η σχετική πληρωμή. ακόμα και αν κατά τα λοιπά πληρούνται τα κριτήρια χορήγησής του.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο