Επιστημονική Ημερίδα για τους επαγγελματίες Υγείας διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) στις 3 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν την έναρξη της ανοιχτής δράσης του «Διαβητικού» Χωριού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017 (εδώ).

Στη διάρκεια της Εκπαιδευτικής Ημερίδας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε θέματα που αφορούν το Σακχαρώδη Διαβήτη, την αντιμετώπιση και την καθημερινότητά του, μία ενότητα που πραγματοποιήθηκε πιλοτικά στα Χανιά το 2016. Τα θέματα της Ημερίδας θα επικεντρώνονται στο πώς οι επαγγελματίες Υγείας πρέπει να υποστηρίζουν τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη που τους επισκέπτονται.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα θα αφορούν: Διάγνωση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 και Τύπου 2, διαχείριση ειδικών καταστάσεων, εμφάνιση επιπλοκών, διατροφική εκπαίδευση, άσκηση, φαρμακευτική αντιμετώπιση και νέες τεχνολογίες. 

Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Αττικής και υπό την αιγίδα και με την επιστημονική υποστήριξη και επιμέλεια των: Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ), Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία – Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων (ΕΕΕ – ΠΕΕ), Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ), Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία (ΕΛΨΕ), Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία (ΕΟΕ). Θα δοθεί μοριοδότηση από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος 5 (πέντε) διδακτικών μονάδων.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο «Ελληνικό Μολύβι» (Ιερά Οδός 154 και Νάξου), Αιγάλεω, Αθήνα από τις 10:00 – 21:00. Δείτε εδώ το πρόγραμμα της Επιστημονικής Ημερίδας.

Για εγγραφές πατήστε εδώ

Leave a Reply

Skip to content