Επιστολή με θέμα: “Αίτημα συνάντησης με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων που άπτονται του Σακχαρώδη Διαβήτη” απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη Δ.Σ. Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), σε συνέχεια των υπ’ αρ. 24-323/ 02-09-2024 και 24-330/09-09-2024 επιστολών του Συνδέσμου.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης, σε συνδυασμό με τα δυσθεώρητα και ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά clawback, απειλούν τη βιωσιμότητα του ιατρικού και φαρμακευτικού κλάδου, περιορίζουν την πρόσβαση των πασχόντων σε καινοτόμες θεραπείες και εμποδίζουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Διαβήτη, ο οποίος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Παράλληλα, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προτείνει την έναρξη μιας στενής συνεργασίας μεταξύ Σ.Ε.Ι.Β. και Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., προκειμένου να κατατεθούν κοινές προτάσεις προς το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, με στόχο να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και η πρόσβαση των πασχόντων σε όλες τις απαραίτητες θεραπείες.
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή εδώ.