Skip to main content

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στις 11:30, ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας “Ζωή Γλυκιά”, πραγματοποίησε την κοπή πίτας στο café Molos στην Πάτρα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια θερμή υποδοχή από την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, ενώ ακολούθησε και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση εφόσον υπήρχε και η απαιτούμενη παρουσία των μελών.

Η πρόεδρος του συλλόγου, κα. Γούλα Βασιλική εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλους τους παρευρισκομένους για τη στήριξη και τη συμμετοχή τους σε αυτήν τη σημαντική εκδήλωση και τόνισε: «Ο σκοπός του συλλόγου είναι να προωθήσει την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη. Κάθε ένας από εμάς εδώ σήμερα συμβάλλει σε αυτόν τον σκοπό και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε αυτή την πορεία με αφοσίωση και αγάπη. Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, να ενωνόμαστε, να στηρίζουμε ό ένας τον άλλον και να δουλεύουμε μαζί για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκδήλωση κοπής πίτας, την οποία πίτα ευλόγησε ο πατήρ Κωνσταντίνος Γουρδούπης, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησαν κόβοντας το κομμάτι τους και δίνοντας τις ευχές τους, τιμώντας τον σύλλογο με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος & Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κα. Μαστοράκου Άννα, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Καρβέλης Ιωάννης, εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων, η Αντιδήμαρχος Υγείας & Πρόνοιας κα. Βίβιαν Σαμούρη και η Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού –Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης κα .Τογιοπούλου Αναστασία, , καθώς και: η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κα. Αλμπάνη Λένα, ο Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κος. Σκιαδαρέσης Σπύρος, ο Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής κος .Φεσσιάν Γεράσιμος, ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.με.Α Δυτ. Ελλάδος & Νοτίων Ιονίων Νήσων κος .Χαροκόπος Αντώνης, ο Επικεφαλής της παράταξης Σπιράλ κ. Ψωμάς Πέτρος και ο Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Πλώτας Παναγιώτης.

Στην κοπή πίτας παρευρέθηκαν και οι εκπρόσωποι των φορέων ασθενών, αλλά και άλλων φορέων της περιοχής. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, η κα. Ροδοπούλου Ιωάννα από την Φλόγα Πάτρας, η κα. Στεφανάκη Αγγελική και η κα. Κολλιοπούλου Κατερίνα από το Άλμα Ζωής Πάτρας, η κα. Σαλαμαλίκη Μάχη από την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, η κα. Δεμερτζή Ελένη από το ΙΦΝΕ Αχαΐας, η κα. Μπούμπουκα Θεοδώρα και η κα. Δούκα Τρισεύγενη από το ΣΟΨΥ Πάτρας, η κα. Μαντέλη Γεωργία από την Ελληνική Αντικαρκινική, η κα. Κοργιαλά Κωνσταντίνα από την ΕΕΑΣΚΠ Δυτ. Ελλάδος, η κα. Πανίτσα Σοφία από το σύλλογο Ερυθρά Γαία, η κα. Κατερίνα Βέργη ιδιοκτήτρια του ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ, η κα. Βασιλοπούλου Ελένη Δημοσιογράφος και ιδιοκτήτρια του Juniors Club, η κα. Ντάγανου Κωνσταντίνα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αραχωβιτίκων, η κα. Γεωργίου Σπυριδούλα και η κα. Διονυσία Κανελλοπούλου από τον Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ .

Η παρουσία φορέων της τοπικής κοινωνίας σε μια τέτοια εκδήλωση έχει σημαντική σημασία και επιδρά θετικά στον τρόπο που αντιλαμβάνεται η κοινότητα το ζήτημα του Σακχαρώδους Διαβήτη. Η παρουσία φορέων, όπως τοπικών αρχών, πολιτικών προσωπικοτήτων, εκπροσώπων του χώρου υγείας και άλλων οργανισμών μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανταπόκριση και υποστήριξη από την κοινότητα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του προς τους χορηγούς των δώρων για την λαχειοφόρο αγορά. Η γενναιοδωρία και η υποστήριξή τους είχε καθοριστική σημασία για την επιτυχία της εκδήλωσης και την συνέχιση του έργου του Συλλόγου. Μέρος της πίτας προσφέρθηκε από το Ζαχαροπλαστείο Caravel και το αρτοζαχαροπλαστείο Niki΄s Bakery. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουν τα μέλη του Συλλόγου προς τη ζωγράφο κα. Ντίνα Φουρφουρή που προσέφερε έναν πίνακα ζωγραφικής ως δώρο για το φλουρί της πίτας και την κα. Βασιλοπούλου Ελένη για την παροχή του facepainting για τους μικρούς φίλους της εκδήλωσής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν, καθώς η συμμετοχή και η υποστήριξή όλων αποτελούν πηγή έμπνευσης και δύναμης για τον σύλλογο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο