Για την πρόσβαση των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη στην χώρα μας στα σύγχρονα ψηφιακά συστήματα καταγραφής, μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) και Βιολόγος, MSc: «Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία και Τοξικολογία», «Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη», Χρήστος Δαραμήλας, στο 9th MedTech Conference, στην ενότητα: «Αξιολόγηση και Ορθολογική διαχείριση των νέων τεχνολογιών στο διαβήτη».
Ο κ. Δαραμήλας υποστήριξε πως η τεχνολογία θα έπρεπε να προσφέρεται σε όλους, αλλά επειδή δεν είναι εφικτό αυτό, θα μπορούσαν να ενταχθούν στα νέα συστήματα οι πάσχοντες με διαβήτη τύπου 2 και πάσχοντες σε προχωρημένο στάδιο. “Ο γιατρός θα μπορούσε να προεκτείνει την εφαρμογή σύγχρονου προϊόντος σε κάποιον πάσχοντα γιατί πιστεύει πως θα είναι καλύτερη η παρακολούθηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το 9th MedTech Conference, το οποίο διοργανώθηκε από την ethosEVENTS, τον ενημερωτικό ιστότοπο υγείας “virus.com.gr” και το περιοδικό πολιτικής της υγείας “Pharma &”, ανέδειξε τις εξελίξεις στον δυναμικό κλάδο των Ιατροτεχνολογικών προϊόντων, παρά τα δομικά προβλήματα και τις χρόνιες στρεβλώσεις. H κεντρικοποίηση των διαγωνισμών, η θέσπιση επιτροπής αξιολόγησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων, η αναγκαιότητα επιβολής φραγμού στις αυτόματες επιστροφές, τα ατιμολόγητα και τα χρέη εν γένει των νοσοκομείων και η αναγκαία προτεραιότητα στο μητρώο προμηθευτών, ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τους συνέδρους.
Κατά τις εργασίες προέκυψαν στο τραπέζι του διαλόγου, οι θετικές πτυχές με την αναπτυξιακή πορεία του κλάδου που καταδεικνύεται από την κερδοφορία, αλλά και τις θετικές επιδράσεις από την αξιοποίηση της σύγχρονης Ιατρικής Τεχνολογίας.
Παράδειγμα προς μίμηση από το ελληνικό γίγνεσθαι αποτελεί και η συμμετοχή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Procure4Health που ενθαρρύνει την ανταλλαγή καλών πρακτικών διαδικασιών προμήθειας καινοτομίας.
Θετικά μηνύματα στάλθηκαν για την βιωσιμότητα και πορεία από την υιοθέτηση της πιο σύγχρονης ιατροτεχνολογίας, την μείωση του κόπου των ασθενών και την εξασφάλιση πόρων για το Σύστημα Υγείας, όπως έχει διαπιστωθεί από τον τομέα του διαβήτη. Ούριος άνεμος πνέει ακόμη με την είσοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης στους τομείς της Μαστογραφίας και της Καρδιολογίας.
Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συμμετοχή του κ. Δαραμήλα στο 9th Medtech Conference: