Skip to main content

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, τιμήθηκε στην Πάτρα, από τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στέλνοντας το μήνυμα «Ζω χωρίς να σε φοβάμαι» όπου είναι κι ο τίτλος της πρώτης ταινίας που γίνεται για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, σε σενάριο-σκηνοθεσία της Ελένης Βασιλοπούλου και φωτογραφία –μοντάζ του Χρήστου Κεϊμαλή.

Η κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου ODEON Veso Mare, αλλά και ο απόηχος μετά το τέλος της ταινίας μικρού μήκους «Ζω χωρίς να σε φοβάμαι», δημιούργησε θετικά συναισθήματα σε όσους την παρακολούθησαν και το χειροκρότημα επιβράβευσε την πρωτοβουλία της Προέδρου Βασιλικής Γούλα και του ΔΣ του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» όπως και του Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας Χαράλαμπου Μπονάνου!

Στην ταινία έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ενώ εξίσου καταπληκτικές ήταν και οι ερμηνείες των υπόλοιπων ηθοποιών της ταινίας: της μικρής πρωταγωνίστριας Θέλιας Κούφη, του Θάνου Τριανταφύλλου, της Γεωργίας Ηλιοπούλου, του Νίκου Γαρόζη, της Κλειούς Χριστοπούλου και του Χρήστου Μπουρνάκα. 

Συμμετείχαν επίσης, ο εκπαιδευτής αυτοάμυνας Raptor krav maga, Γιώργος Μιμμής, ο οποίος παρουσίασε ένα στιγμιότυπο αυτοάμυνας με κλειστά μάτια, το οποίο διδάσκεται και σε άτομα με προβλήματα όρασης. 

Στόχος του Συλλόγου είναι μέσα από την ταινία να ευαισθητοποιηθεί το κοινό, είτε πάσχει από Διαβήτη, είτε όχι και να ενημερωθεί μέσω του πρωτότυπου αυτού εγχειρήματος, ότι ο Διαβήτης είναι ένας τρόπος ζωής που μπορεί να μην τον επιλέγεις αλλά θα πρέπει να τον υιοθετήσεις για να ζεις καλύτερα με αυτόν.

Η ταινία αυτή προβάλλει πολλά ακόμη μηνύματα, όπως αυτό που αφορά πολλά παιδιά και νέους, διαφόρων ηλικιών που υπόκεινται βίαιες συμπεριφορές. Πάντα όμως θα υπάρχουν άτομα τα οποία θα έχουν κακές και βίαιες συμπεριφορές, σημασία έχει πώς αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις, ποια όρια θέτουμε και τι επιτρέπουμε να μας κάνουν οι άλλοι.

Μέσα από την κατάμεστη κινηματογραφική αίθουσα, αναδείχθηκε η ανάγκη του κόσμου για να ενημερωθεί μέσω μιας διαφορετικής δράσης, να ταυτιστεί με κάποιες σκηνές του έργου και να φύγει με έντονα συναισθήματα! 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει καταρχάς τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο γιατί πάντα είναι εκεί και στηρίζει τις δράσεις μας, την Ελένη Βασιλοπούλου που με το σενάριό της και τη σκηνοθετική της ματιά, κατάφερε να βγάλει ποικίλα συναισθήματα σε όλους, τον Χρήστο Κειμαλή γιατί ήταν μέρος όλου του δημιουργικού με πολλαπλούς ρόλους σκηνοθεσίας, φωτογραφίας, μοντάζ, τους ηθοποιούς Αλέξανδρο Μπουρδούμη, τη μικρή Θέλια Κούφη, τον Θάνο Τριανταφύλλου, τη Γεωργία Ηλιοπούλου, τον Νίκο Γκαρόζη, την Κλειώ Χριστοπούλου, τον Χρήστο Μπουρνάκα, τον Εκπαιδευτή Αυτοάμυνας Raptor krav maga Γιώργο Μίμμη, τον Νίκο–Φρειδερίκο Μίμμη, τη Χριστίνα Χαλκιοπούλου, τον Χρήστο Παπαμέτη για τη δημιουργία γραφικών στην ταινία και την Τέτα Παπαγεωργίου για την επιμέλεια χτενισμάτων – μακιγιάζ των ηθοποιών.

Σημαντική η προσφορά της κ. Κατερίνας Βέργη, του κ. Λάμπρου Χήρα αλλά και των εργαζομένων της Odeon Veso Mare.

Ευχαριστούμε επίσης τις φαρμακευτικές εταιρείες Novo Nordisk, Abbott Hellas, Φαρμασέρβ Λίλλυ, Hemoglobe Hellas, Ascensia Diabetes Care και Menarini Diagnostics για την υποστηρικτική τους χορηγία.

Επίσης, σημαντική ήταν και προσφορά των χορηγών επικοινωνίας Εφημερίδα Γνώμη Πατρών, Εφημερίδα Πελοπόννησος,Tempo 24 και Juniors Club, στη διάδοση της εκδήλωσης.

Μετά την προβολή της ταινίας και τις τοποθετήσεις ακολούθησε βράβευση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» προς τον  Αντιπεριφερειάρχη  Αχαΐας κ. Χαράλμπο Μπονάνο για την αδιάλειπτη στήριξή του στον Σύλλογο και την κ. Ελένη Βασιλοπούλου σεναριογράφο–σκηνοθέτιδα της ταινίας «Ζω χωρίς να σε φοβάμαι». Τιμητικό αναμνηστικό έλαβαν και όλοι όσοι συμμετείχαν στην ταινία.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πατήρ Ιωάννης Μπαρούσης, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο  Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Τάκης Παπαδόπουλος, η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων κ. Αναστασία Τογιοπούλου, η κ. Ιουλία Συρροκώστα εκπροσωπώντας τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, η κ. Μάχη Σιώρου εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του κ. Ιάσωνα Φωτήλα, ο κ. Κωνσταντίνος Τόγιας διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσιγκρή ο οποίος μας παρέδωσε την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Τσιγκρής, ο κ. Πέτρος Ψωμάς επικεφαλής του ΣΠΙΡΑΛ, ο κ. Αντώνης Χαροκόπος, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος & Νοτίων Ιονίων Νήσων, η κ. Μαρία Τριανταφύλλου, Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), η κ. Λένα Αλμπάνη, Επίκουρος Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα της Νοσηλευτικής, ο κ. Περικλής Δουσδαμπάνης, ιατρός νεφρολόγος και Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Επίσης, μας τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι των συλλόγων φορέων της περιοχής μας: το Άλμα Ζωής Αχαΐας, το ΙΦΝΕ Αχαΐας, η Εριφύλη, το Φωτεινό Αστέρι, η Πρότασις και το Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα καθώς επίσης και επισκέπτριες υγείας των τοπικών μονάδων υγείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» ευχαριστεί ιδιαίτερα και όλους όσοι παρακολούθησαν την ταινία αυτή και διαβεβαιώνει όλους τους πολίτες της Πάτρας ότι θα είναι εκεί για όποιο άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη και την οικογένειά του χρειαστεί.

Ζούμε με τον Διαβήτη και δεν τον φοβόμαστε! Ενημερωνόμαστε σωστά γιατί μπορεί να συμβεί στον καθένα!

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση του Συλλόγου:

Μετάβαση στο περιεχόμενο