Skip to main content

Μετά από τις συνεχείς πιέσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 219 Α’, στις 13 Νοεμβρίου, το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμόν 93 με θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού και οργάνωσης Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας», βάσει του οποίου δίνεται η δυνατότητα μειωμένου ωραρίου στους αστυνομικούς υπάλλήλους που είναι γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 2, το οποίο τροποποιεί το άρθρο 10Α του Π.Δ. 27/1986, περ. 14, αναφέρει ότι:

«Ειδικά το αστυνομικό προσωπικό που έχει τέκνα έως 18 ετών, τα οποία πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, δύναται να αιτηθεί τη μείωση του ωραρίου εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα, χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών του.»

Επιπλέον, στο ίδιο άρθρο (άρθρο 2) του Π.Δ., με το οποίο τροποπιείται το άρθρο 10 του Π.Δ. 27/1986, στην περ. 3, αναφέρει ότι:

«3. Στο αστυνομικό προσωπικό που πάσχει από νόσημα, το οποίο απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές έως είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες το χρόνο. Η ως άνω άδεια χορηγείται και στους αστυνομικούς των οποίων οι σύζυγοι ή τα τέκνα πάσχουν από νόσημα, το οποίο απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζουν περιοδικής νοσηλείας, ανά περίπτωση πάσχοντος. Τα νοσήματα που απαιτούν περιοδική νοσηλεία καθορίζονται στις διατάξεις της υπ’ αρ. Φ.400/39/5521/Σχ.149/19.2.1998 απόφασης Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας και Πρόνοιας (Β΄ 235), όπως εκάστοτε ισχύει. (…)».

Leave a Reply

Μετάβαση στο περιεχόμενο