Skip to main content

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου το τουρνουά μπάσκετ της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Το «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» είναι μια πρωτοβουλία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενταγμένη στις δράσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά, με απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη, θέλει να αναδείξει τη σημαντική συμβολή της οικογένειας στη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη και αυτήν τη συμβολή την περικλείει στο μήνυμα «Οικογένεια και Διαβήτης».

Περισσότερα από 90 παιδιά έξι ομάδων πήραν μέρος στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Eurohoops Dome, συμμετείχαν σε skills challenges, ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι και έγιναν, μέσα από τη συμμετοχή τους, πρεσβευτές της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Στο τουρνουά αγωνίστηκαν σχολικές ομάδες από τα «Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκος» και τα «Εκπαιδευτήρια Καραχάλιου» και τμήματα Παμπαίδων από την Ακαδημία Eurohoops Εξέλιξις, το Γ.Σ. Γλυκών Νερών, την Ολυμπιάδα Πετρούπολης και τον ΦΟΤ Χαλανδρίου.

Εκτός από τα Εκπαιδευτήρια που πήραν μέρος στο τουρνουά, στην καμπάνια συμμετείχαν και τα σχολεία «Pierce – The American College of Greece», «Λακωνική Σχολή, Εκπαιδευτήρια Φραγκή», «Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου», «Ελληνοαγγλική Αγωγή» και «Εκπαιδευτήρια Η Θεομήτωρ» στα οποία πραγματοποιήθηκαν, στα πλαίσια της καμπάνιας, ενημερωτικές ομιλίες στα παιδιά. Περίπου 2.000 παιδιά ενημερώθηκαν για τη σημασία της διατροφής και της άσκησης και γενικότερα για τα ευεργετικά οφέλη του υγιεινού τρόπου ζωής στην υγεία και τη διατήρησή της, καθώς και για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και την πρόληψή του.

«Από την αρχή της προσπάθειάς μας αποφασίσαμε να κάνουμε πρωταγωνιστές τα παιδιά γιατί πιστεύουμε πως η δική τους φωνή είναι η πιο δυνατή μέσα στην οικογένεια και γενικά στην κοινωνία», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Χρήστος Δαραμήλας και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους νεαρούς αθλητές: «Είμαι σίγουρος πως η συμμετοχή σας στη δράση μας θα συμβάλλει καθοριστικά στην προσπάθεια που κάνουμε να ευαισθητοποιηθεί το σύνολο της κοινωνίας γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Σας ευχαριστούμε πολύ!».

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ambassador της δράσης εκ μέρους του Eurohoops, τόνισε κατά την απονομή των μεταλλίων: «Σήμερα είστε όλοι νικητές γιατί από τη συμμετοχή σας εδώ θα κρατήσετε κάτι σπουδαίο: Ότι ο αθλητισμός και γενικότερα το παιχνίδι είναι η μεγαλύτερη πηγή υγείας. Είναι στο χέρι σας να υιοθετήσετε αυτό το μήνυμα και να το μεταδώσετε και στις οικογένειές σας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γεώργιος Θωμάκος και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Χρήστος Κουκοβίνης.

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης, το τουρνουά κατέκτησε η ομάδα του Eurohoops που επικράτησε στον τελικό της ομάδας των «Εκπαιδευτήριων Ζαγοριανάκου». Στα skills challenges διακρίθηκαν οι: Δημήτρης Κεχαγιάς (Γ.Σ. Γλυκών Νερών), Απόστολος Κανδήλας (Εκπ. Ζαγοριανάκου) και Ιάκωβος Λευτάκης (Eurohoops).

Το «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» υλοποιείται με την υποστήριξη χορηγών. Μέγας χορηγός είναι η ACCU-CHEK και Χρυσός χορηγός η Abbott Laboratories. Στους Αργυρούς χορηγούς περιλαμβάνονται η Ascencia Diabetes Care, η Medtronic και η Sanofi, ενώ Υποστηρικτές της ενέργειας είναι η ΒΙΑΝΕΞ, η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ και η Novo Nordisk.

Leave a Reply

Μετάβαση στο περιεχόμενο