Εκπαιδευτικά μαθήματα για το σακχαρώδη Διαβήτη

b-examino-mathimata-posterΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματίων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), ανταποκρινόμενη και επικεντρωμένη πάντα στους σκοπούς που διέπουν την ίδρυσή της, εδώ και χρόνια ενισχύει τους συλλόγους/ σωματεία της προκειμένου να μπορούν να παρέχουν στα μέλη τους – άτομα με διαβήτη – εκπαιδευτικά σεμινάρια. Η Εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους και σκοπούς για την Ομοσπονδία, μια και έχει αποδειχτεί ότι, όταν το άτομο με διαβήτη είτε τύπου 1 είτε τύπου 2 εκπαιδεύεται, αυτό το βοηθάει να έχει καλύτερο έλεγχο της νόσου και επομένως και καλύτερη ποιότητα ζωής αποφεύγοντας σε μεγάλο βαθμό τις επιπλοκές.

Για το λόγο αυτό, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους – μέλη της, ξεκίνησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: “Εκπαιδευτικά μαθήματα για το Σακχαρώδη Διαβήτη”, το οποίο περιλαμβάνει έξι επισκέψεις στον κάθε Σύλλογο που συμμετέχει. Η πρώτη επίσκεψη αποτελείται από δύο μέρη, το πρώτο είναι μια υπαίθρια εκδήλωση με στόχο την πρόληψη και ενημέρωση των πολιτών πραγματοποιώντας δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και το δεύτερο μια εναρκτήρια ημερίδα ενώ οι υπόλοιπες πέντε επισκέψεις είναι κλειστά εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τρείς ομάδες έως είκοσι ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εκπαιδευτικές ομάδες σε Κατερίνη, Δράμα, Πειραιά, Πάτρα, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, ενώ για το δεύτερο εξάμηνο του έτους ακολουθούν άλλοι έξι Σύλλογοι – μέλη της Ομοσπονδίας μας.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από θετική, γεγονός που, εκτός από χαρά, μας γεμίζει και αισιοδοξία γι’ αυτό το σημαντικό εγχείρημα της Ομοσπονδίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματίων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), ανταποκρινόμενη και επικεντρωμένη πάντα στους σκοπούς που διέπουν την ίδρυσή της, εδώ και χρόνια ενισχύει τους συλλόγους/ σωματεία της προκειμένου να μπορούν να παρέχουν στα μέλη τους – άτομα με διαβήτη – εκπαιδευτικά σεμινάρια. Η Εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους και σκοπούς για την Ομοσπονδία, μια και έχει αποδειχτεί ότι, όταν το άτομο με διαβήτη είτε τύπου 1 είτε τύπου 2 εκπαιδεύεται, αυτό το βοηθάει να έχει καλύτερο έλεγχο της νόσου και επομένως και καλύτερη ποιότητα ζωής αποφεύγοντας σε μεγάλο βαθμό τις επιπλοκές.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους τοπικούς συλλόγους για τη στήριξη και τη βοήθεια που προσφέρουν, τους ιατρούς εκπροσώπους της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων που συμμετέχουν και βοηθούν επιστημονικά στην υλοποίηση του προγράμματος, κ. Γεωργία Κάσση και κ. Τζάντ Μούσλεχ, αλλά και όλους τους τοπικούς ιατρούς Ενδοκρινολόγους και Παθολόγους με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη για τη συμμετοχή και την προσφορά τους, καθώς και όλα τα μέλη και μη των συλλόγων που ανταποκρίθηκαν και συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Δείτε φωτογραφίες από τα εκπαιδευτικά μαθήματα

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...