“Αόρατη πάθηση” παραμένει ο διαβήτης για μεγάλο ποσοστό Αυστραλών, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγε ο οργανισμός Diabetes Victoria, στο πλαίσιο της Εθνικής Εβδομάδας Διαβήτη.

Η μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από την Κυριακή 9 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 15 του μήνα. Τα ευρήματα της έρευνας προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για την υγεία των κατοίκων της Βικτώριας και αποτελούν εργαλείο για την ευρύτερη ενημέρωση των κατοίκων για τον σακχαρώδη διαβήτη.

“Ο διαβήτης δεν κάνει διακρίσεις, εμφανίζεται σε ανθρώπους από όλα τα στρώματα” τονίζει ο Craig Bennet, επικεφαλής του οργανισμού Diabetes Victoria, επισημαίνοντας ότι περισσότεροι από 80 πολίτες της Βικτώριας εμφανίζουν διαβήτη κάθε μέρα: “οι διαβητικοί βγαίνουν σε όλα τα σχήματα, χρώματα, φύλα, ηλικίες, εθνικότητες”. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 314 χιλιάδες πολίτες της Βικτώριας έχουν λάβει διάγνωση ενός από τους τύπου διαβήτη, ενώ 125 χιλιάδες υπολογίζεται ότι είναι εκείνοι που έχουν διαβήτη τύπου 2 (ενηλίκων) χωρίς να το έχουν συνειδητοποιήσει. Άλλοι 500 χιλιάδες είναι εκείνοι που έχουν προδιάθεση να εμφανίσουν την πάθηση. 

Γι’ αυτό και η οργάνωση επέλεξε να εστιάσει, κατά τη φετινή εκστρατεία ενημέρωσης, στο διαβήτη ως “αόρατη πάθηση”. “Δεν μπορείς να δεις αν κάποιος κινδυνεύει να εμφανίσει διαβήτη”, λέει ο κ. Bennett. “Πολλοί είναι εκείνοι που κινδυνεύουν, αλλά δεν έχουν προειδοποιητικά σημάδια, τα οποία θα τους βοηθήσουν να καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ομοίως, αν κάποιος έχει διαβήτη, δεν είναι κάτι που φαίνεται ούτε, φυσικά, μπορείς να καταλάβεις ποιον τύπο διαβήτη έχει”. Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο Διαβήτης είναι η ταχύτερα ανερχόμενη χρόνια πάθηση που προσβάλλει τους Αυστραλούς. Αυτήν την στιγμή περίπου 1,7 εκατομμύριο Αυστραλοί έχουν έναν τύπο διαβήτη, από τους οποίους 108 χιλιάδες διαγνώστηκαν τον περασμένο χρόνο. 

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...