Σύντομα αναμένεται στη χώρα μας το μοναδικό φάρμακο κατά της παχυσαρκίας! Πρόκειται για το συνδυασμό βουπροπιόνης/ναλτρεξόνης που κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ αλλά και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

Το καινοτόμο σκεύασμα επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα, μειώνοντας το αίσθημα πείνας και ελέγχοντας το αίσθημα της απόλαυσης από την κατανάλωση φαγητού.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδιολογίας και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, κ. Δημήτρη Ρίχτερ, «η διατροφική συμπεριφορά ρυθμίζεται από συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, ιδιαίτερα τον τοξοειδή πυρήνα του υποθαλάμου, από όπου σηματοδοτούνται σήματα σε ανώτερα κέντρα. Οι παχύσαρκοι παρουσιάζουν πιθανώς διαταραγμένη ισορροπία της δραστηριότητας των νευρώνων που εμπλέκονται στην πρόσληψη τροφής. Οι δραστικές του σκευάσματος, δρουν στα τμήματα του εγκεφάλου που ελέγχουν την πρόσληψη τροφής και το ισοζύγιο ενέργειας του οργανισμού, ενώ παράλληλα περιορίζουν τη δραστηριότητα του τμήματος του εγκεφάλου, το οποίο ελέγχει την απόλαυση από την κατανάλωση τροφής. Ως αποτέλεσμα, το σκεύασμα βοηθά τον ασθενή να ακολουθήσει μια δίαιτα ελεγχόμενης θερμιδικής πρόσληψης και να μειώσει το βάρος του».

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...