«Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η ηλικία γύρω από την εμμηνόπαυση. Οι σημαντικές αλλαγές στα επίπεδα και την ισορροπία των ορμονών του φύλου έχουν αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους, τη συσσώρευση λίπους γύρω από τη μέση και την αύξηση του κινδύνου για εμφάνιση ΣΔ τύπου 2.» αναφέρει στην συνέντευξή του ο κ. Γιώργος Δημητριάδης, πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, καθηγητής Παθολογίας στο ΕΚΠΑ και διευθυντής της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής- Μονάδας Έρευνας Πανεπιστημίου Αθηνών- Π.Γ.Ν.Α «Αττικόν». 

Επίσης, «η εμμηνόπαυση δεν επηρεάζει όλες τις γυναίκες με τον ίδιο τρόπο, αλλά υπάρχουν κάποια κοινά σημεία: οι αλλαγές των ορμονών, η αύξηση του σωματικού βάρους, οι εξάψεις, οι εφιδρώσεις κ.α.»

Ο κ. Γιώργος Δημητριάδης απαντά σε ερωτήσεις όπως: Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η νόσος στην επιθυμία μίας γυναίκας ασθενούς να τεκνοποιήσει; Πως επηρεάζει ο κύκλος της εμμηνορρυσίας το νόσημα; Κατά τη διάρκεια της κύησης, μία γυναίκα ασθενής μπορεί να συνεχίζει κανονικά τη φαρμακευτική της αγωγή; Ποιο είναι το ποσοστό των εγκύων που προσβάλλονται από Διαβήτη; Από ποια συνοδά νοσήματα κινδυνεύει μία γυναίκα ασθενής και σε τι διαφοροποιείται από έναν άνδρα ασθενή; κ.α.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...