Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το Μητρώο Διαβήτη του ΕΟΠΥΥ, στο οποίο είναι υποχρεωτικό να εγγραφούν από τους θεράποντες ιατρούς τους όλα τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν θα δίνεται η δυνατότητα έκδοσης γνωματεύσεων αναλωσίμων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο ΕΟΠΥΥ στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα, ο Οργανισμός προχώρησε στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής στην οποία θα γίνεται η καταγραφή των ασθενών με διαβήτη. Στην εφαρμογή θα πρέπει να εγγραφούν από τους θεράποντες ιατρούς τους οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη.

Αυτό σημαίνει ότι ο πιστοποιημένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ παθολόγος, παιδίατρος, ενδοκρινολόγος, γενικός (ή με πιστοποιητικό γενικής ιατρικής), γυναικολόγος, νεφρολόγος και αγροτικός γιατρός με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την έκδοση γνωματεύσεων εισέρχεται στην ιστοσελίδα www.eopyy.gov.gr στο πεδίο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» — «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» – «Μητρώο Σακχαρώδη Διαβήτη» και εν συνεχεία ακολουθεί τις συνημμένες οδηγίες για την καταχώρηση του ασθενούς στο μητρώο.

Όταν ένας ιατρός προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο φάκελο ασθενή, θα ενημερώνεται από το σύστημα αν είναι ήδη καταχωρημένος ή όχι.

Η ανωτέρω διαδικασία είναι υποχρεωτική, καθώς σε περίπτωση που ο ασθενής/ασφαλισμένος δεν είναι καταχωρημένος στο μητρώο, τότε δεν θα δύναται να εκδοθεί γνωμάτευση για τα αναλώσιμα υλικά σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και για τα αναλώσιμα υλικά αντλιών έγχυσης ινσουλίνης.

Σε περίπτωση που προκύψουν τεχνικά προβλήματα οι ιατροί μπορούν να απευθύνονται στο eopyynet.registries@eopyy.gov.gr, ενώ για άλλες παρατηρήσεις ή ζητήματα που αφορούν τη διοικητική διαδικασία μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Αναπτυξιακών Έργων στο d8.t5@eopyy.gov.gr.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ εδώ, στο οποίο περιέχονται και οδηγίες χρήσης της εφαρμογής του Μητρώου Ασθενών Διαβήτη.

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...