Το Κ.Δ.Β.Μ.2 του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ασχολείται με κοινωνικά θέματα, διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μονοπάτια Απασχολησιμότητας», το οποίο  απευθύνεται σε άνεργους.  

Οι  συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν θέματα προσωπικής ανάπτυξης και επαγγελματικής εξέλιξης και θα γίνουν μέλη ομάδων συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, διερευνώντας στοιχεία που καθορίζουν το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και τις  απαραίτητες ήπιες δεξιότητες (soft skills) που απαιτούνται.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης

Στα Μονοπάτια Απασχολησιμότητας θα καλυφθεί το προσωπικό κενό που χωρίζει τους συμμετέχοντες από το να χαράξουν το επαγγελματικό τους μονοπάτι αναπτύσσοντας την ικανότητα διαχείρισης της μετάβασης είτε ως εργαζόμενοι σε επιχείρηση είτε ως κοινωνικοί επιχειρηματίες μέσα από την ανάπτυξη κοινωνικών συνεταιρισμών – ΚοινΣΕΠ.

Το 1ο Μονοπάτι Απασχολησιμότητας του ΕΚΚΑ θα διεξαχθεί στις 12 έως 15 Δεκεμβρίου 2017, από 10:00 έως 14:00, για την κατηγορία της απασχόλησης ως εργαζόμενος και  2ο Μονοπάτι Απασχολησιμότητας του ΕΚΚΑ θα διεξαχθεί στις 18 έως 22 Δεκεμβρίου 2017, από 10:00 έως 14:00, για την κατηγορία της ανάπτυξης ΚοινΣΕΠ

Η συμμετοχή στα Μονοπάτια Απασχολησιμότητας είναι χωρίς χρέωση.

Την επιστημονική ευθύνη κατάρτισης του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει η Career Design και την υλοποίηση αυτών έχει η Sky-Walker. Οι καταξιωμένοι εισηγητές των Μονοπατιών συμμετέχουν εθελοντικά και ο χώρος διεξαγωγής είναι στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 του ΕΚΚΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ: 2132039729, 2132039730 μέχρι την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, για ενημέρωση και εγγραφή.

Τόπος διεξαγωγής: ΚΔΒΜ2, Κριναγόρου 13, Ν. Κόσμος 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...