Οι μισοί θάνατοι από καρδιαγγειακά, εγκεφαλικά και διαβήτη συνδέονται με “φτωχή” δίαιτα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Tafts, η οποία δημοσιεύτηκε τον προηγούμενο μήνα στη Journal of the American Medical Association (Jama), όπως αναφέρει στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ, η γενική ιατρός με ειδίκευση στη διατροφική ιατρική, Ιωάννα Αρσενοπούλου.

Η κ. Αρσενοπούλου, η οποία μίλησε στην εκπομπή, με αφορμή τα κιλά που οι περισσότεροι παίρνουμε το Πάσχα, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν τροφές που καίνε το λίπος. Όσον αφορά το “φούσκωμα”, με το οποίο οι περισσότεροι βρισκόμαστε αντιμέτωποι μετά τις γιορτές, επισημαίνει ότι δεν είναι απλή κατακράτηση υγρών, αλλά κυρίως λίπος που αποθηκεύτηκε μέσα σε λίγα 24ωρα στον οργανισμό μας. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά; Και ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο διατροφικό βήμα;

Όταν η ζώνη του αυτοκινήτου κλείνει με δυσκολία και το τζιν ανεβαίνει με ιδρώτα, τότε σίγουρα φάγατε πολύ στις πασχαλινές διακοπές. Και αν είχατε μία ελπίδα ότι είναι απλό φουσκωματάκι, που θα φύγει σε λίγες μέρες, πλανάσθε πλάνην οικτράν, καθότι το λίπος αποθηκεύεται σε χρόνο ντε τε. Όπως αναφέρει η κα Αρσενοπούλου, το Πάσχα και γενικά στις γιορτές παίρνουμε πολύ γρήγορα κιλά, γιατί αλλάζουμε απότομα το πρόγραμμα της καθημερινότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...