Υπάρχει μια απειλή για την υγεία που έχει υψηλότερο κόστος και προσβάλλει πολύ περισσότερους ανθρώπους από όσους οι ασθένειες που ξέρουμε και φοβόμαστε, αλλά στην οποία ελάχιστη σημασία δίνουμε.

Η απειλή αυτή είναι η ελλιπής συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή που συνιστούν οι γιατροί και είναι 100% αποτρέψιμη από τους ίδιους τους ασθενείς που προσβάλλει.

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Μελέτες έχουν δείξει ότι 20% έως 30% των ιατρικών συνταγών για φάρμακα ουδέποτε εκτελούνται, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι σχεδόν 50% των φαρμάκων για χρόνια νοσήματα δεν λαμβάνονται όπως συνταγογραφούνται, σύμφωνα με ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας που δημοσιεύθηκε προσφάτως στην επιθεώρηση «Annals of Internal Medicine».

Επιπλέον, όσοι λαμβάνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα, είτε για μια απλή λοίμωξη είτε για μια απειλητική κατάσταση όπως η καρδιοπάθεια, τυπικά λαμβάνουν μόνο τη μισή από τη συνιστώμενη δόση.

Η μη συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή υπολογίζεται ότι ευθύνεται για το τουλάχιστον 10% των νοσηλειών στα νοσοκομεία, γράφουν οι συγγραφείς της ανασκόπησης. Προκαλεί επίσης εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο (μόνο στις ΗΠΑ υπολογίζονται σε 125.000 ετησίως) και κοστίζουν πολλά δισεκατομμύρια.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...