Ένα φυσικό γλυκαντικό που προστίθεται σε χυμούς, αναψυκτικά, μπισκότα, κέικ και παγωτά μπορεί να υπονομεύει την καρδιαγγειακή και την ηπατική υγεία, υποστηρίζουν Ισπανοί επιστήμονες.

Το γλυκαντικό αυτό είναι η φρουκτόζη η οποία σε πειράματα σε ποντίκια διαπιστώθηκε ότι σχετίζεται με μεταβολές στον οργανισμό οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού και ηπατοπάθειας.

Μάλιστα η κατανάλωση φρουκτόζης ασκεί περισσότερες βλαπτικές επιδράσεις στον μεταβολισμό και στα αγγεία απ’ ό,τι η γλυκόζη, ακόμα κι όταν η τελευταία καταναλώνεται σε μεγαλύτερες ποσότητες, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Heart and Circulatory Physiology.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...