Την έντονη διαμαρτυρία της προς το υπουργείο Περιβάλλοντος εκφράζει με επιστολή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), εκ μέρους εκατοντάδων ατόμων με αναπηρία, η πλειοψηφία των οποίων είναι πρώην δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος, και με τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος μένουν εκτός.

Αν και η ΕΣΑμεΑ είχε προειδοποιήσει με προηγούμενο έγγραφό της το υπουργείο Περιβάλλοντος ότι θα υπάρξει πρόβλημα,  με ευθύνη του υπουργείου Περιβάλλοντος προστίθεται μία ακόμη επιβάρυνση στα άτομα με αναπηρία. 

Η ΕΣΑμεΑ επανέρχεται και ζητά άμεσα μέτρα διακριτής προστασίας:

  • Να μην τεθεί εκτός ΚΟΤ κανένα άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση
  • Τροποποίηση της νομοθεσίας για συμπερίληψη φιλοξενούμενων ατόμων με αναπηρία
  • Να μη λαμβάνονται υπόψη τα πάσης φύσεως αναπηρικά επιδόματα στα εισοδηματικά κριτήρια για να λάβει κάποιος το ΚΟΤ. Τα αναπηρικά επιδόματα, αναφέρει για ακόμη μία φορά η ΕΣΑμεΑ στην επιστολή της, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση εισόδημα προς φορολόγηση, παρά μόνο δίνονται στα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση ως βοήθημα για την αντιμετώπιση της αναπηρίας ή της χρόνιας πάθησής τους.
  • Επαναξιολόγηση της παροχής διευκολύνσεων με πρόσθετη προστασία προς τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειες που φροντίζουν άτομα με αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά επίσης στην επιστολή της άμεση συνάντηση με τον υπουργό κ. Σταθάκη και τονίζει ότι εάν αυτή δεν πραγματοποιηθεί, καθώς το θέμα είναι φλέγον, θα οδηγηθεί να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος!

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...