Επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Ρήγα, με θέμα: «Επέκταση των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 27 του νόμου 4305 και στους στρατιωτικούς γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1», απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1, ένας εκ των δύο κύριων τύπων διαβήτη, είναι μία αυτοάνοση νόσος η οποία εμφανίζεται κατά κύριο λόγο σε παιδιά. Η αντιμετώπισή της είναι δύσκολη και απαιτεί συνεχή φροντίδα, ώστε να ρυθμίζεται ικανοποιητικώς και να αποτρέπονται, κατ’ επέκταση, οι επώδυνες και επίπονες επιπλοκές που επιφέρει ο σακχαρώδης διαβήτης.

Σύμφωνα με το άρθρο 27, του νόμου 4305 (ΦΕΚ Α’ 237/31.10.2014), επεκτάθηκε η ευεργετική διάταξη του νόμου για μείωση ωραρίου κατά μία ώρα σε «τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., που έχουν παιδιά έως 15 ετών που πάσχουν από ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών τους». Οι απαιτήσεις της πάθησης αυτής και η συνεχής φροντίδα που απαιτεί από τους γονείς, οδήγησαν το νομοθέτη να συμπεριλάβει στη διάταξη αυτή τους γονείς παιδιών με διαβήτη.

«Στην ευεργετική αυτή διάταξη του νόμου, ωστόσο, δεν έχουν ενταχθεί οι στρατιωτικοί γονείς που έχουν παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, κάτι που δημιουργεί εργαζόμενους δύο ταχυτήτων», επισημαίνει στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. Και συνεχίζει: «Για το θέμα ήδη έχει ενημερώσει τον προκάτοχό σας, πρώην αναπληρωτή Υπουργό, κ. Φώτη Κουβέλη, ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών, με αφορμή ανάλογη περίπτωση μέλους τους. Επιπλέον, το θέμα αυτό έχει τεθεί και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) με σχετικό έγγραφό της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Σε έγγραφη απάντηση, που κατατέθηκε από το Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας – Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου υπογεγραμμένη από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, αναγνωρίζεται το δίκαιο του αιτήματος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσετε άμεσα στη συμπλήρωση της εν λόγω διάταξης εντάσσοντας στα ευεργετήματα του νόμου και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι είναι γονείς ή έχουν τη δικαστική επιμέλεια παιδιών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, μέχρι την ηλικία των 15 ετών.

Με δεδομένη την κοινωνική σας ευαισθησία, ευελπιστούμε ότι θα δείτε θετικά το αίτημά μας και θα προχωρήσετε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή του».

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...