Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, απέστειλε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με θέμα: «Προβλήματα με το θεσμό του σχολικού νοσηλευτή και του προγράμματος παράλληλης στήριξης παιδιών στο σχολείο».

Σε γνώση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ έχουν έρθει καταγγελίες γονιών παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη ή/και συνοδές παθήσεις και αναπηρίες, σχετικά με το θεσμό του σχολικού νοσηλευτή, αλλά και του προγράμματος παράλληλης στήριξης.

Η ανεπάρκεια των σχολικών νοσηλευτών δημιουργεί σωρεία προβλημάτων τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς, οι οποίοι στις πλείστες περιπτώσεις καλούνται να βρουν λύσεις στα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ο Διαβήτης σε κάθε παιδί που πάσχει, κατά την παραμονή του στο σχολείο.

Οι ακραίες συμπεριφορές κάποιων εκπαιδευτικών στα παιδιά που προσπαθούν να παρακολουθήσουν και να ελέγξουν το Διαβήτη τους με όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, οδηγούν στη στιγματοποίηση, στην απομόνωση των ίδιων των παιδιών και στη μη ομαλή ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον. Παράλληλα, οι απαράδεκτες αυτές συμπεριφορές έχουν ως συνέπεια και την εκδήλωση φαινομένων ρατσισμού σε βάρος των παιδιών, είτε από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, είτε από τους συμμαθητές τους.

Παρόμοιες είναι οι δυσκολίες που συναντούν και αντιμετωπίζουν και οι γονείς των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και άλλα σοβαρά προβλήματα, για τα οποία χρειάζονται παράλληλη στήριξη στο σχολείο, προκειμένου να καταφέρουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και δεν την έχουν. Υπάρχει και γι’ αυτές τις ομάδες των παιδιών ανεπαρκής υποστήριξη με σοβαρά κόστη για την ψυχολογία τους και την εξέλιξή τους.

Στόχος όλων μας, αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, θα πρέπει να είναι η παροχή όλων των υπηρεσιών και εργαλείων που επιστημονικά έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλή ένταξη των παιδιών αυτών στο σχολικό περιβάλλον και μετέπειτα στην κοινωνία, προκειμένου να είναι ενεργοί πολίτες οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν.

Με την επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητά από τον Υπουργό να εξετάσει τα παραπάνω προβλήματα και να δώσει άμεσα λύσεις αυξάνοντας τις θέσεις σχολικών νοσηλευτών και εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτά τα παιδιά και οι οικογένειές τους.

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...