Επιστολή με θέμα: «Στήριξη της κινητοποίησής μας στο Υπουργείο Υγείας εξαιτίας  του νέου ΕΚΠΥ» απέστειλε στην Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αναφέρει ότι οι τροποποιήσεις του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων με διαβήτη, καθώς περιορίζουν την πρόσβαση σε όλα τα αναγκαία αναλώσιμα και τεχνολογικά υλικά που συμβάλλουν στην αποτελεσματική διαχείριση της πάθησης και την απομάκρυνση του κινδύνου εμφάνισης των επίπονων και κοστοβόρων επιπλοκών.

«Η πρόταση ειδικά για το σακχαρώδη διαβήτη αποτελεί την «ταφόπλακα» για όλους τους συνανθρώπους μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Και συνεχίζει: «Μείωση της μηνιαίας ποσότητας αναλώσιμων υγειονομικών υλικών, απουσία αναφοράς στο θεραπευτικό υπόδημα για το διαβήτη, επιβολή συμμετοχής σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα, αλλά και παντελής δυνατότητα εισόδου και αποζημίωσης νέων τεχνολογικών προϊόντων είναι μόνο μερικά από τα καίρια ζητήματα που δημιουργεί στους ανθρώπους με διαβήτη ο νέος ΕΚΠΥ, εντείνοντας, αλλά και δημιουργώντας πολλά περισσότερα προβλήματα, από αυτά που θα έπρεπε να είχε λύσει.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θεωρεί επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, όλων των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και των οικογενειών τους, με στόχο την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει οριστεί για την Τετάρτη 27/06/2018 στις 12:30 μ.μ. στην είσοδο του Πεδίου του Άρεως από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας (στο άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου Α′), απ’ όπου θα κατευθυνθούμε στο Υπουργείο Υγείας.

Όλοι εμείς οι άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη και οι οικογένειές μας απ’ όλη την Ελλάδα θα δώσουμε δυναμικό παρών, προκειμένου να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή και με κάθε μέσο προσπάθεια αντιμετώπισης της πάθησής μας και κατ’ επέκταση της υγείας μας.

Δεδομένου ότι η ΕΣΑΜΕΑ έχει ως στόχο να υπάρχει ένα σύγχρονο, λειτουργικό και αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο σε όλους τους τομείς που αφορούν τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και αναπηρία και ειδικότερα στο Υπουργείο Υγείας, θα θέλαμε να στηρίξετε την κινητοποίηση αυτή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ».

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...