Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας με θέμα: «Σχετικά με τη δυνατότητα ειδίκευσης ιατρών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη» απέστειλε εκ νέου η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εκφράζει για ακόμη μία φορά το αίτημά της σχετικά με τη δυνατότητα που δίνεται, σύμφωνα με το άρθρο 30 του νόμου 3599 (ΦΕΚ Α’ 176/1.8.2007), σε ιατρούς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη μετά συνοδού διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας προκειμένου να ειδικευτούν ως υπεράριθμοι στην ειδικότητα και το νοσοκομείο της επιλογής τους.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, όπως το έχει εκφράσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, θεωρεί αδιανόητο να δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιείται ο εν λόγω Νόμος μόνο από ιατρούς οι οποίοι έχουν υποστεί τη συγκεκριμένη επιπλοκή λόγω του διαβήτη.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία πολυπαραγοντική πάθηση, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ορθά και αποτελεσματικά προκειμένου να απομακρύνεται ο κίνδυνος εμφάνισης των επιπλοκών που σωματικά, κοινωνικά και ψυχολογικά έχουν μεγάλο κόστος για τον πάσχοντα, ενώ αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο το κόστος για το δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Αίτημα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ιατρούς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, να ειδικεύονται ως υπεράριθμοι στην ειδικότητα και στο νοσοκομείο της επιλογής τους, χωρίς να υπάρχει η επισήμανση για ύπαρξη οποιασδήποτε επιπλοκής λόγω του διαβήτη.

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...