Επιστολή προς τους συλλόγους μέλη της με θέμα: «Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 27/6/2018» απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Οι τροποποιήσεις του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) που προτάθηκαν και εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων με διαβήτη, καθώς περιορίζουν την πρόσβαση σε όλα τα αναγκαία αναλώσιμα και τεχνολογικά υλικά που συμβάλλουν στην αποτελεσματική διαχείριση της πάθησης και την απομάκρυνση του κινδύνου εμφάνισης των επίπονων και κοστοβόρων επιπλοκών.  

Ήδη με το από 13/6/2018 (Αρ. Πρωτ.: 234) δελτίο Τύπου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, ενημερώθηκαν οι σύλλογοι για όλες τις καταστροφικές προτάσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, οι οποίες εγκρίθηκαν από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, κοινοποιήθηκαν και όλες οι προτάσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για το νέο ΕΚΠΥ, ο οποίος αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ στη Βουλή.

«Για το λόγο αυτό», αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, «είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παραμονή μας έξω από το Υπουργείο Υγείας, με στόχο την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Σας καλούμε να παραβρεθείτε στις 27/6/2018 στις 12:30 μ.μ. στην είσοδο του Πεδίου του Άρεως από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας (στο άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου Α′), απ’ όπου θα κατευθυνθούμε στο Υπουργείο Υγείας».

Και συνεχίζει: «Όλοι οι άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη και οι οικογένειές τους θα πρέπει να δώσουν το παρών, προκειμένου να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή και με κάθε μέσο προσπάθεια αντιμετώπισης της πάθησής μας και κατ’ επέκταση της υγείας μας.

Σας ενημερώνουμε ότι οι ομάδες που θα συγκεντρωθούν από τους συλλόγους θα πρέπει να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα μετακίνησής τους, καθώς η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αυτή τη στιγμή αδυνατεί να καλύψει αυτό το κόστος. Πάρα ταύτα, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κάνει προσπάθειες για την εξοικονόμηση χρημάτων για το συγκεκριμένο σκοπό. Εφόσον, συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό χρημάτων, τότε το κόστος συμμετοχής θα επιστραφεί στα μέλη σας. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε μέχρι την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 για το κόστος της μετακίνησής σας με τα λεωφορεία και για τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση.

Η συμμετοχή σας είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς όλοι εμείς, σύλλογοι και μέλη, είμαστε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη.

Μην ξεχνάτε ότι όλοι όσοι αποφασίζουν για την υγεία μας θα πρέπει να αντιληφθούν πόσο «μετρήσιμη» δύναμη είμαστε και κυρίως πως το δικαίωμά μας σε μια ζωή με ποιότητα και υγεία δεν το διαπραγματευόμαστε!

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ!»

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...