Επιστολή με θέμα: «Θα αποζημιωθεί το σύστημα στιγμιαίας παρακολούθησης Libre από την 1η Οκτωβρίου;» απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) στον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Δημήτριο Γεωργακέλο.

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΣΙΑ επισημαίνει ότι σύμφωνα με το νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 2315 Β’/19.6.2018), ο οποίος μπαίνει σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2018, προβλέπεται η χορήγηση της συσκευής στιγμιαίας καταγραφής γλυκόζης και τα αναλώσιμα αυτής στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Μέχρι και σήμερα, δυο εβδομάδες, σχεδόν, πριν την έναρξη εφαρμογής του νέου ΕΚΠΥ δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για την πορεία της διαδικασίας της αποζημίωσης του πρωτοποριακού και «πολυπόθητου», από τους ανθρώπους με Διαβήτη, συστήματος καταγραφής της γλυκόζης.

Η έλλειψη ενημέρωσης, όπως τονίζει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στην επιστολή της, δημιουργεί ανασφάλεια, αβεβαιότητα, προβληματισμό και έντονη φημολογία!

Και συμπληρώνει: «Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, θέλοντας να ενημερώσει τους χιλιάδες ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη, που εκπροσωπεί και με σκοπό να απαλείψει την ασάφεια που επικρατεί γύρω από το φλέγον αυτό ζήτημα, ζήτησε με επιστολή της (Αρ. Πρωτ.: 381), στις 10/08/2018, τα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης και μέχρι την παρούσα στιγμή δεν έχει λάβει κάποια απάντηση.

Επί δύο συνεχή έτη, γνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο του αυτοελέγχου στην καλή ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη διεκδικήσαμε με αμείωτο ενδιαφέρον την παροχή και την αποζημίωση του παραπάνω ανώδυνου και αναίμακτου συστήματος παρακολούθησης της γλυκόζης που θα διευκολύνει και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πασχόντων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών και των γονέων τους, που ελπίζουν και προσδοκούν με αγωνία!

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε και τη δική μας αγωνία και ανησυχία.

Οι πιέσεις για ενημέρωση από τους πάσχοντες είναι έντονες και όχι αδίκως.

Για μια ακόμα φορά και προκειμένου να έχουμε, ως εκπρόσωποι των πασχόντων, απαντήσεις στα καθημερινά σχετικά ερωτήματά τους, αιτούμαστε την ενημέρωσή μας για την πορεία της διαδικασίας της αποζημίωσης του Libre στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και τις αποφάσεις της.

Η οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση ή η φημολογούμενη μη εφαρμογή του ΕΚΠΥ στο συγκεκριμένο θέμα, θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ψυχική ταλαιπωρία στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θα είναι και πάλι παρούσα για να αναδείξει το πρόβλημα και να προωθήσει λύσεις για την ελεύθερη πρόσβασή μας στις σύγχρονες τεχνολογίες, που αποδεδειγμένα θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας!»

Διαβάστε την επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...