Επιστολή με θέμα: «Διασφάλιση συνέχισης λειτουργίας του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ως προς την παρακολούθηση των πασχόντων από διαβήτη τύπου 1» απέστειλε στον Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, κ. Παναγιώτη Στάθη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αιτείται τη διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας του ιατρείου παρακολούθησης των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μετά τις αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδότησης, του επιστημονικού προσωπικού τα τελευταία χρόνια, οι οποίες δυστυχώς μέχρι και σήμερα έχουν παραμείνει κενές δημιουργώντας δικαιολογημένο φόβο στους ανθρώπους με Διαβήτη τύπου 1 που παρακολουθούνται δεκαετίες από το συγκεκριμένο Κέντρο.

Το θέμα της εκπαίδευσης ενός πάσχοντα από Σακχαρώδη Διαβήτη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την αντιμετώπιση της σοβαρής αυτής χρόνιας πάθησης και το επιστημονικό προσωπικό του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» είχε τεράστια επιστημονική κατάρτιση ως προς το μείζον αυτό θέμα, ενώ το εν λόγω Κέντρο έχει μακρά πείρα στην εκπαίδευση των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στις νέες τεχνολογίες, όπως είναι η αντλία συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης. Εκτός των άλλων, σε σταθερή βάση, λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα ιατρείο διαβητικής νεφροπάθειας. 

Για το εν λόγω θέμα ο κ. Στάθης έχει ήδη ενημερωθεί και από τον Σύλλογο Διαβητικών Αθήνας (ΣΥΔΑ), που είναι μέλος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κλείνοντας την επιστολή προς τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ, αναμένει από τον ίδιο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται ώστε το ιατρείο παρακολούθησης ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του στελεχωμένο από επιστήμονες που είναι εξειδικευμένοι στην παρακολούθηση των ανθρώπων με Διαβήτη τύπου 1.

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...