Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) εκφράζει την ανησυχία της για τη συνέχιση της μη διάθεση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού από τα φαρμακεία της Αττικής και του Πειραιά, παρόλο που φαίνεται να εξελίσσεται θετικά η αποπληρωμή των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα ο Οργανισμός (εδώ).

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, οι αποπληρωμές προχωρούν, ενώ μένει ανεξήγητος ο λόγος της συνέχισης των κινητοποιήσεων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα τους συνεχίζουν τη μη διάθεση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για το σακχαρώδη διαβήτη.

Ποιες είναι επιτέλους οι ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις του ΕΟΠΥΥ απέναντι στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής με αποτέλεσμα να διατηρεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος κλειστά τα φαρμακεία;

Η ανησυχία των ανθρώπων με διαβήτη σε Αττική και Πειραιά εντείνεται συνεχώς, καθώς δεν έχουν επανέλθει σε κανονική και πλήρη λειτουργία τα φαρμακεία.

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήριο Μπερσίμη, με κύριο θέμα την εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων ατόμων με διαβήτη και πώς αυτοί θα μπορούν να προμηθεύονται στο επόμενο χρονικό διάστημα το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό τους και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Διευκρινίστηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ για να εξασφαλίσει τους ανθρώπους με διαβήτη θα «ενεργοποιήσει» τη συγκεκριμένη επιλογή στην περίπτωση που η «αναστολή πίστωσης» αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για το σακχαρώδη διαβήτη των φαρμακοποιών συνεχιστεί και μόνο τότε.

Συμπεραίνουμε πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τη συνέχιση αναστολής της πίστωσης από τα φαρμακεία της Αττικής. Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη της Αττικής δεν θα γίνουν υποχείρια κανενός συμφέροντος και αναμένουμε να μπει σε εφαρμογή η εν λόγω εναλλακτική επιλογή του ΕΟΠΥΥ.

Παρά το θέρος, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είναι σε εγρήγορση και υποστηρίζει τους ανθρώπους με διαβήτη με κάθε τρόπο.

Τα γραφεία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θα παραμείνουν κλειστά από τις 7 έως τις 20 Αυγούστου. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση, εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e mail της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, possasdia@gmail.com.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...