Τους γονείς των παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη ενημερώνει, μέσω δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Μετά την επικοινωνία που είχε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μας ενημέρωσαν πως έχουν εγκριθεί στο σύνολό τους οι αιτήσεις σχολικών νοσηλευτών που έχουν κατατεθεί και έχει προχωρήσει και στις σχετικές πιστώσεις στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αρμόδιες πλέον για το θέμα είναι οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, οι οποίες μπορούν να απαντήσουν σχετικά με την πορεία του κάθε μεμονωμένου αιτήματος για σχολικό νοσηλευτή. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε είτε οι ίδιοι να απευθύνεστε στο αρμόδιο τμήμα των Περιφερειακών Διευθύνσεων, είτε να αποστέλλετε, στο e-mail της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ (possasdia@gmail.com) ή τηλεφωνικά, το ονοματεπώνυμό σας και το σχολείο στο οποίο έχει γίνει η αίτηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να καλυφθούν οι θέσεις των σχολικών νοσηλευτών.

Τέλος, υπάρχει ένα ενδεχόμενο, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας, ένα συγκεκριμένο σχολείο να μην έχει επιλεγεί από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς νοσηλευτές. Σε αυτές τις περιπτώσεις το Υπουργείο έχει νομοθετήσει μία δικλείδα ασφαλείας με την τοποθέτηση του τελευταίου στη λίστα αναπληρωτή σχολικού νοσηλευτή, ο οποίος έχει δηλώσει το νομό, αλλά όχι το συγκεκριμένο σχολείο. Ακόμη, όμως, και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο να μην υπάρξει σχολικός νοσηλευτής σε περίπτωση που το επιλεγμένο άτομο δεν αποδεχτεί τη θέση και παραιτηθεί.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...