Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) προκειμένου να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, κ.κ. Γκόλφω Γεμιστού, Αντιπροέδρου Α’ και Μαρία Τριανταφύλλου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού Συστημάτων/Υπηρεσιών, κ. Νικόλαο Παπανικολάου, για την επίλυση των προβλημάτων με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση του Διαβητολογικού Υλικού που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανά την Ελλάδα τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και ο κ. Παπανικολάου μας διευκρίνισε τα εξής:

  1. Διαβητολογικό Υλικό: Εφαρμόζεται πλέον δίμηνη συνταγογράφηση και για τους δύο τύπους διαβήτη. Σε ό,τι αφορά το διαβήτη τύπου 1 εκδίδονται δύο μηνιαίες γνωματεύσεις. Σε ό,τι αφορά το διαβήτη τύπου 2 εκδίδεται μία γνωμάτευση διάρκειας δύο μηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το γεγονός της μη ύπαρξης συσκευασιών διαβητολογικού υλικού, π.χ. ταινίες μέτρησης σακχάρου, βελόνες κ.λπ., οι οποίες δεν υπάρχουν στο εμπόριο στις ποσότητες που ορίζει μηνιαίες ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).
  2. Διαβητικό θεραπευτικό υπόδημα: Διευκρινιστικά ο κ. Παπανικολάου, στον οποίο τέθηκαν υπόψη του μεμονωμένα προβλήματα για τη συνταγογράφηση θεραπευτικών υποδημάτων, μας επισήμανε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν τηρούνται σωστά τα βήματα και οι κατάλληλοι κωδικοί της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
  3. Επαγγελματίες Υγείας: Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι επαγγελματίες Υγείας αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση μπορούν, σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, να επισκέπτονται για την αντιμετώπιση των εν λόγω προβλημάτων την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ: Εφαρμογές > Ιατρικές Υπηρεσίες > Οδηγίες εγγραφής ιατρών και γνωματεύσεων ΕΚΠΥ.
  4. Ανασφάλιστοι: Σε ό,τι αφορά το θέμα της μη δυνατότητας έκδοσης ηλεκτρονικής γνωμάτευσης Διαβητολογικού Υλικού για τους ανασφάλιστους, ο κ. Παπανικολάου μας επισήμανε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του ΕΟΠΥΥ, εφόσον δεν υπάρχει συγκεκριμένο κονδύλι του Οργανισμού για την αποζημίωσή τους. Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Υγείας αναφέροντας το συγκεκριμένο πρόβλημα και αναμένει τις απαντήσεις του Υπουργείου.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ παρακολουθεί τις εξελίξεις και οποιαδήποτε στιγμή κρίνεται αναγκαίο θα παρεμβαίνει για τη σωστή και ισότιμη αντιμετώπιση των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...