Μπορεί τα αποξηραμένα φρούτα να είναι μια από τις πιο υγιεινές επιλογές αλλά δεν είναι όλα τα ίδια.

Τα πιο συνηθισμένα αποξηραμένα φρούτα που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι οι σταφίδες, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα σύκα και οι χουρμάδες, αλλά και άλλα, λιγότερο γνωστά όπως είναι τα cranberries, τα γκότζι μπέρι, τα ακτινίδια, οι φράουλες, ο ανανάς κ.ά.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί απέδειξαν ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως η E και η C, καθώς και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, ο χαλκός, το σελήνιο και το κάλιο, αλλά και σημαντικά φλαβονοειδή και καροτενοειδή συστατικά. ‘Ομως δεν είναι όλα τα ίδια αφού πολλά αποξηραμένα φρούτα έχουν επιπλέον ζάχαρη, γλυκαντικές ουσίες και λιπαρά.

Για το λόγο αυτό επιβάλλεται να ελέγχετε πάντα τα συστατικά τους και να αποφύγετε όσα περιέχουν επιπλέον ζάχαρη ή πρόσθετα.

Ποια όμως είναι τα πιο υγιεινά;

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...