Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλλυλεγγύης απέστειλε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) απαντητική επιστολή στην από 21.9.2016/Αρ. Πρωτ.: 417 επιστολή της Ομοσπονδίας με θέμα: «Προβλήματα με τη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας».

Στην απαντητική επιστολή του το Υπουργείο αναφέρει ότι επίκειται η τρίτη αναθεώρηση του ΕΠΠΠΑ αμέσως μετά το πέρας των εργασιών της επανασυσταθείσας Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής. Επιπλέον, όπως επισημαίνει το Υπουργείο, η διαπίστωση του βαθμού αναπηρίας και η πρόβλεψη για τη διάρκεια αυτής έγκειται στην κρίση των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών, λαμβάνοντας υπόψη τα προσκομισθέντα ιατρικά στοιχεία και την κλινική εικόνα του ασθενούς. Για κάθε αίτηση πιστοποίησης αναπηρίας, όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Υπουργείου, απαιτείται υποχρεωτικά η προσκόμιση πρόσφατων ιατρικών δικαιολογητικών.

Σε ό,τι αφορά το παράβολο για την κατάθεση της αίτησης πιστοποίησης βαθμού αναπηρίας απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του οι δικαιούχοι μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη, που συμπεριλαμβάνονται στη σχετική βάση δεδομένων της ΗΔΙΚΑ.

Τέλος, στο έγγραφό του το Υπουργείο μας ενημερώνει ότι σχετικά με το νόμο 2643/1998 η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή μετά το πέρας της αναθεώρησης του ΕΠΠΠΑ, θα προχωρήσει και στην αναθεώρηση του πίνακα παθήσεων/βλαβών που χαρακτηρίζονται χρόνιες αποκλειστικά για τις ανάγκες του νόμου 2643.

Δείτε την επιστολή του Υπουργείου Εργασίας εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...