Με την υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Μερόπη Τζούφη, συναντήθηκε χθες Τετάρτη 24 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ, αποτελούμενη από το γενικό γραμματέα της ΕΣΑμεΑ Γιάννη Λυμβαίο, τον ταμία Κώστα Γαργάλη, τον αναπληρωτή γραμματέα Κώστα Χόρτη και το μέλος της Ελεγκτικής της ΕΣΑμεΑ και αναπληρωτή εκπαιδευτικό με αναπηρία Ανδρέα Λίβανο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία έθεσε στην υφυπουργό όλα τα φλέγοντα ζητήματα και αιτήματα της ΕΣΑμεΑ για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία, τους εκπαιδευτικούς γονείς ατόμων με αναπηρία και τους μαθητές με αναπηρία. Όλα τα αιτήματα μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Η υφυπουργός άκουσε με προσοχή της θέσεις της ΕΣΑμεΑ, ωστόσο για πολλά θέματα που αφορούν στους εκπαιδευτικούς, όπως τα θέματα των αδικιών που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία και εκπαιδευτικοί γονείς ατόμων με αναπηρία, για την αναμόρφωση του αναχρονιστικού Π.Δ. 50/1996, το οποίο διέπει το σύστημα μεταθέσεων και αποσπάσεών τους, σχετικά με τη μη εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών και των μόνιμων εκπαιδευτικών, η κ. Τζούφη δήλωσε αναρμόδια και παρέπεμψε στον κ. Γαβρόγλου.

Η ΕΣΑμεΑ έχει ήδη ζητήσει από τον κ. Γαβρόγλου και το σύνολο της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας συνάντηση, ώστε το υπουργείο να δώσει απαντήσεις στο σύνολο των αιτημάτων και των θεμάτων του αναπηρικού κινήματος της χώρας. Αυτή τη φορά η απάντηση θα πρέπει να είναι σαφής, ρητή και κατηγορηματική. Υπεκφυγές στο θέμα των εκπαιδευτικών με αναπηρία και των εκπαιδευτικών γονιών ατόμων με αναπηρία δεν θα είναι αποδεκτές ούτε από το αναπηρικό κίνημα, ούτε από την κοινωνία.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...