Η υγεία σας δεν επηρεάζεται μόνο από το πόσο σωματικό λίπος έχετε, αλλά και από τα σημεία στο σώμα σας όπου αυτό συσσωρεύεται περισσότερο.

Η αναλογία μέσης-γοφών δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για λόγους… αισθητικής. Τα άτομα που τείνουν να παίρνουν εύκολα βάρος ως επί το πλείστον στους γοφούς και τους γλουτούς τους, έχουν συνήθως έναν σωματότυπο που έχει σχήμα “αχλαδιού”, ενώ τα άτομα που έχουν την τάση να παίρνουν το βάρος κυρίως στην κοιλιά, έχουν σωματότυπο σε σχήμα “μήλου”.

Εάν έχετε ένα σώμα σε σχήμα μήλου παρά ένα σε σχήμα αχλαδιού, τότε είστε σε αυξημένο κίνδυνο για προβλήματα υγείας που συνδέονται με την παχυσαρκία, όπως ο διαβήτης, η στεφανιαία νόσος και η υψηλή αρτηριακή πίεση -αυτό είναι κάτι που κληρονομήσατε και το είχατε από τη γέννησή σας- αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά βασικά βήματα για να διατηρήσετε το βάρος σας σε υγιή επίπεδα. Προσπαθήστε να καταναλώνετε θρεπτικές τροφές, να ασκείστε όσο πιο πολύ μπορείτε και αντέχετε (ακόμα και το περπάτημα είναι άσκηση) και να διατηρείτε γενικά έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...