Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) θα ήθελε να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 εξαιρούνται από την καταβολή του ενός ευρώ (1€) ανά συνταγή σε φάρμακα που αφορούν μόνο την πάθηση του σακχαρώδη διαβήτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (ΦΕΚ Β’ 2883/26.10.2012, Ν. 4093/ΦΕΚ Α’ 222/12-11-2012, εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας με Αριθ. Πρωτ. οικ. 232/2.1.2014), και εφόσον ο ιατρός στη συνταγή που εκδίδει, εμπεριέχει μόνο φάρμακα για την πάθηση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, οι πάσχοντες εξαιρούνται από την καταβολή του ενός ευρώ (1€) ανά συνταγή.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ μετά από καταγγελίες που έλαβε από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη απευθύνθηκε στον ΕΟΠΥΥ και σύμφωνα με το Τμήμα Σχεδιασμού, Παρακολούθησης Χορήγησης Θεραπευτικών Μέσων & Αξιοποίησης Ελέγχων της Δ/νσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ, στις περιπτώσεις αυτές ο ιατρός θα πρέπει να επιλέγει τη μηδενική συμμετοχή σε ολόκληρη τη συνταγή και όχι στο φάρμακο προκειμένου να μην βγαίνει κατά την εκτέλεσή της η καταβολή του ενός ευρώ (1€).

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...