Με βαθύτατη λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Νίκου Φιλίππου, ενός ανθρώπου ο οποίος συνέδεσε τη ζωή του με το σακχαρώδη διαβήτη. Συνεργάστηκε για αρκετό διάστημα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) από τη θέση του Αρχισυντάκτη στο περιοδικό της Ομοσπονδίας, τη «Γλυκιά Ζωή».

Αποτέλεσε ένα δραστήριο και ενεργητικό άτομο, το οποίο προσπαθούσε να εκπαιδευτεί και να εκπαιδεύσει σε αυτό που λέγεται σακχαρώδης διαβήτης, όπως επίσης και σε κάθε νέο τεχνολογικό επίτευγμα που μπορούσε να διευκολύνει τη ζωή των ατόμων με διαβήτη και να τους προσφέρει μία σωστή αντιμετώπιση της πάθησης και άρα αποφυγή των επίπονων επιπλοκών.

Για πολλά χρόνια είχε ταξιδέψει και στο εξωτερικό, αλλά και στη χώρα μας και σε συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες αλλά και άτομα με σακχαρώδη διαβήτη εντρύφησε βαθιά αποκτώντας γνώση και εμπειρία.

Συμμετείχε συχνά σε Ημερίδες και Εκδηλώσεις μιλώντας για την προσωπική του εμπειρία με το σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις σε όλους τους ανθρώπους είτε είχαν είτε όχι διαβήτη, ενώ μαζί με εξειδικευμένους γιατρούς και σε συνεργασία με συλλόγους ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη ανά την Ελλάδα διοχέτευε τις γνώσεις του και έτσι έβαλε πολλά λιθαράκια στο θέμα της εκπαίδευσης του ατόμου με διαβήτη, για το οποίο αγωνιζόταν σε όλη του τη ζωή.

Η απώλειά του δυστυχώς είναι μεγάλη και το κενό είναι δυσαναπλήρωτο. Ευχόμαστε όλοι μας ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα 15 Ιουνίου 2017 στις 18:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αναπαύσεως του Κυρίου, Νεκροταφεία Θεσσαλονίκης (Θέρμη).

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...