Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας “Γλυκιά Μεσσηνία” δραστηριοποιείται στο χώρο του Διαβήτη από το 1998 και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ειδικού Παθολόγου – Διαβητολόγου κ. Νασέρ Γιανζντανί και τη βοήθεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) και της τότε Προέδρου, της αείμνηστης Κατερίνας Κουλουρίδου. 

Οι προτεραιότητες και οι στόχοι του Συλλόγου μας, συμβαδίζουν με αυτές της Πανελλήνιας Ομοσπονδία μας και εστιάζονται κυρίως:

  • Στην ίδρυση Διαβητολογικών Ιατρείων στα Νοσοκομεία μας και στη στελέχωσή τους με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες.
  • Στη δωρεάν χορήγηση των απαραίτητων αναλωσίμων για τη σωστή ρύθμιση του Διαβήτη.
  • Στην εξάλειψη της προκατάληψης με την οργάνωση ημερίδων με εξειδικευμένους ιατρούς για την ενημέρωση, γνώση, εκπαίδευση του ατόμων με Σ.Δ.
  • Στην επαγγελματική και ισότιμη κοινωνική ένταξη των συμπολιτών μας με Διαβήτη.

Γενικότερος στόχος μας είναι να εστιάσουμε την προσοχή των πολιτών της Μεσσηνίας στα συμπτώματα, στα αίτια, στη θεραπεία και στην πρόληψη ή επιβράδυνση των επιπλοκών του Σακχαρώδη Διαβήτη και να τονισθεί η σοβαρότητα της πάθησης. Να ευαισθητοποιηθούν όλοι εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις και διαμορφώνουν τα συστήματα υγείας και να συνειδητοποιήσουν τη σημαντικότητα της ορθολογιστικής διαχείρισης των οικονομικών πόρων που διατίθενται για το Διαβήτη, κατανοώντας ότι κάθε μέτρο που προάγει την εκπαίδευση των ατόμων με Διαβήτη, επιφέρει και τεράστιο οικονομικό όφελος.

Ο αγώνας μας για την ίδρυση Διαβητολογικού Ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, έφερε καρπούς και με τη βοήθεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας, των φορέων του Νομού και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, καταφέραμε να το ιδρύσουμε. Έτσι οι συμπολίτες μας δεν  αναγκάζονται να μετακινούνται στα μεγάλα κέντρα (Πάτρα, Αθήνα), πράγμα το οποίο έχει μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία.

Οι ημερίδες που διοργανώνει ο Σύλλογός μας κάθε χρόνο (δύο κάθε χρόνο), που στόχο έχουν την Ενημέρωση – Γνώση – Εκπαίδευση – Πρόληψη γύρω από το Σακχαρώδη Διαβήτη, έχουν βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό τα άτομα με διαβήτη του Νομού αλλά και όλους τους πολίτες. Αυτό το τετράπτυχο αποτελεί για μας ένα όχημα ζωής με το οποίο επιδιώκουμε να γίνει γνωστή η πάθηση και να περιορίσουμε τις διακρίσεις εις βάρος μας, που συχνά βασίζονται στην προκατάληψη και στα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε για την πλήρη συμμετοχή μας στην κοινωνία.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Νομού, ιδιαίτερα τη νεολαία, που πάσχουν από Σακχαρώδη διαβήτη, να πλαισιώσουν το Σύλλογό μας, να τον αγκαλιάσουν για να μπορέσουμε όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Γιατί δεν είμαστε διαφορετικοί, απλά έτυχε να πάσχουμε από Σ.Δ. Πρέπει να σηκωθούμε όρθιοι και να αισθανόμαστε υπερήφανοι, διότι εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να κάνουμε καθημερινά ενέσεις, ελέγχους και σωστή και προσεγμένη διατροφή, είμαστε ικανοί και σε θέση να φροντίζουμε όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους.

 

Τα στοιχεία του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία»:

Διεύθυνση: Δυτικό Εμπορικό Κέντρο, Γρ. 33,ΤΚ 24100, Καλαμάτα

Τηλ.: 27210 97252, 27210 86955, 27210 99492

Πρόεδρος: Αθανασία Καρούνου, Τηλ.: 6932712229

e mail: akarounou@gmail.com

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...