Με το μήνυμα “Μάθε για το Διαβήτη”, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη ξεκινάει Εκστρατεία Ενημέρωσης στο Νομό Αττικής, με σκοπό την ενημέρωση όλων των πολιτών για το σακχαρώδη διαβήτη, όπως επίσης και την πρόληψη.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις  21 Ιανουαρίου 2013, η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. επεσήμανε ότι βιώνοντας από πολύ κοντά τα προβλήματα των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη κινείται και φέτος πάνω σε δυο βασικούς άξονες δράσης, που και οι δυο έχουν τον ίδιο βασικό στόχο: την Ενημέρωση και την Εκπαίδευση.

Η Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., κ. Αθανασία Καρούνου, τόνισε ότι “Όλοι οι υπεύθυνοι για τη φροντίδα του διαβήτη οφείλουν να πάρουν σοβαρά μέτρα”. 

Πιο συγκεκριμένα πρέπει:

  • να μπει ως προτεραιότητα η ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων, εάν θέλουμε τα επόμενα χρόνια να φρενάρουμε το σημερινό ρυθμό αύξησης των περιστατικών του σακχαρώδη διαβήτη,
  • η Πολιτεία να θέσει σε εφαρμογή αποτελεσματικές στρατηγικές και πολιτικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη, που στόχο θα έχουν την κάλυψη των αναγκών και απαιτήσεων της πάθησης και 
  • να γίνει κατανοητό σε όλους ότι, εφαρμόζοντας πολιτικές πρόληψης και φροντίζοντας για τη σωστή λειτουργία του συστήματος υγείας τότε και μόνο τότε θα μειωθούν τα κόστη για το διαβήτη. 

Όπως επισήμανε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, για εμάς τους πάσχοντες είναι θέμα που αφορά την υγεία μας, αφορά την ίδια μας τη ζωή. Μείωση του κόστους για το διαβήτη, δεν σημαίνει μείωση των παροχών.

 

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...