Συνέντευξη στην ιστοσελίδα DailyPharmaNews και στο δημοσιογράφο Χαράλαμπο Πετρόχειλο παραχώρησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), Χρήστος Δαραμήλας, σχετικά με το θέμα των ελλείψεων που παρατηρούνται στα φαρμακευτικά σκευάσματα για το σακχαρώδη διαβήτη.

Στη συνέντευξή του ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ τόνισε ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα με το θέμα της λήξης των συνταγών και πώς τα φαρμακεία μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα διαβήτη, είτε αυτό είναι ινσουλίνη, είτε είναι ενέσιμα φάρμακα, είτε είναι δισκία.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι γενικά υπάρχει πρόβλημα σε σχέση με τις ποσότητες, αλλά πιο ειδικά έχουμε εντοπίσει προβλήματα στη Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη, στα νησιά, στην Καλαμάτα, στην Πάτρα κ.α. Έχουμε κάνει σχετική επιστολή και έχουμε ζητήσει εκ νέου συνάντηση με τον κ. Ηλία Γιαννόγλου, β’ αντιπρόεδρο του ΕΟΦ για τις 29 Ιανουαρίου, την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά και να δούμε τι συμβαίνει με όλο αυτό το πρόβλημα της έλλειψης των φαρμάκων για το διαβήτη σε όλη τη χώρα, κάτι το οποίο δεν είναι καινούργιο».

Όπως ανέφερε στη συνέντευξή του ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, είναι σημαντικό να αναλάβει τις ευθύνες του για το ζήτημα αυτό ο ΕΟΦ. «Είναι ευθύνη του ΕΟΦ. Από τη στιγμή που δέχεται καταγγελίες για έλλειψη φαρμάκων θα πρέπει να κάνει έλεγχο. Οι φαρμακαποθήκες έχουν συγκεκριμένα αιτήματα προς τις φαρμακευτικές εταιρείες για να λάβουν ποσότητες. Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν συγκεκριμένες αποστολές που κάνουν. Φαίνονται αυτά από τα δελτία αποστολής. Άρα, ποιος πρέπει να κάνει τον έλεγχο για να δει τι συμβαίνει;». Το θέμα είναι ότι «ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο και για τον έλεγχο αρμόδιος δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε ο κ. Βαλτάς, ούτε κανένας, αλλά ο ΕΟΦ. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας κάνουν αυτά που πρέπει, επιτέλους!  Χρόνια έχουμε διαμαρτυρίες και από τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και εμείς διαμαρτυρόμαστε κάθε τόσο γι’ αυτό το ζήτημα».

Ο κ. Δαραμήλας αναφέρθηκε και στην τεράστια σημασία που έχει η λειτουργία τοπικών Συλλόγων ασθενών. «Είναι δύσκολο να έχεις μία ολοκληρωμένη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει εάν δεν υπάρχει τοπικός Σύλλογος. Και στη Μυτιλήνη, δυστυχώς, δεν υπάρχει τοπικά εκπρόσωπος για να μπορέσει να μας δώσει μία συνολική εικόνα. Υπάρχουν μεμονωμένες μαρτυρίες, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε εύκολα μία συνολική εικόνα».   

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του κ. Πετρόχειλου με τη συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...