Ξεκίνησε από εχθές η επαναλειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), όπως είχαμε ενημερώσει έγκαιρα και μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Όπως κάνει σήμερα γνωστό το υπουργείο Εργασίας, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, προτεραιότητα δίνεται στα πρωτοείσακτα περιστατικά, τα οποία φτάνουν τις 7.981, καθώς αφορούν συμπολίτες μας που δεν είχαν πρόσβαση σε κάποια από τα επιδόματα, βοηθήματα και πάσης φύσεως παροχές που συνδέονται με τη διάγνωση της αναπηρίας.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο έχει επεξεργαστεί τον σχεδιασμό της οργάνωσης και της λειτουργίας συνολικά των ΚΕΠΑ, ξεκινώντας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας και με τις υπόλοιπες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και ολοκληρώνοντας με τη Νησιωτική Ελλάδα, όταν αρθούν και τα σχετικά μέτρα στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό, τα 7.981 πρωτοεισακτέα περιστατικά θα έχουν εξεταστεί στο σύνολό τους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ήδη από χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξετάστηκαν συνολικά 352 περιπτώσεις.

Το υπουργείο τονίζει ότι οι υγειονομικές επιτροπές θα εξετάζουν από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 16:30 περιστατικά για τα οποία θα υπάρχει προηγούμενη ειδοποίηση των ενδιαφερομένων με τηλεφωνική κλήση ή sms στα οποία θα ενημερώνονται για την ακριβή ώρα εξέτασής τους.

Προς αποφυγή συνωστισμού προτείνεται οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται το νωρίτερο ένα πεντάλεπτο πριν το προκαθορισμένο ραντεβού.

Τα υπόλοιπα αναβληθέντα αιτήματα, κυρίως για παράταση ήδη λαμβανόμενης παροχής, δεδομένου ότι με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου χορηγήθηκε νομοθετική παράτασή τους, όπως αναφέρει το υπουργείο, θα εξεταστούν από τις αρχές Ιουνίου με την πλήρη λειτουργία των υγειονομικών επιτροπών.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου του υπουργείου εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...