Ακόμη και οι άνθρωποι με φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε κατάσταση νηστείας, έχουν μεγάλη πιθανότητα κάποια στιγμή να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη, εάν το σάκχαρο τους 2 ώρες μετά το φαγητό είναι παθολογικό. Ιδιαίτερα όμως οι διαβητικοί, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, επειδή κινδυνεύουν από αθηροσκλήρωση.

Η κυριότερη επιπλοκή του διαβητικού ασθενούς είναι η αγγειοπάθεια, δηλαδή η εμφάνιση ή η ταχεία εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης. Γι’ αυτό έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η πρόληψη σώζει και σύμφωνα με επιστημονική ομάδα, οι διαβητικοι θα πρέπει σε αυτό το πλαίσιο της πρόληψης να βάλουν τη συστηματική κατανάλωση τσαγιού. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, όσοι πίνουν καθημερινά 3-4 φλιτζάνια καφέ, έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν καφέ.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 18 προηγούμενες μελέτες για πάνω από 450.000 άτομα και το πώς τα ζεστά ροφήματα συνδέονται με τον διαβήτη. Παράλληλα, το το πράσινο και το μαύρο τσάι περιέχουν συστατικά, τα οποία αυξάνουν τη δράση της ινσουλίνης.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...