Η συστηματική κατανάλωση πρωινού είναι απαραίτητη για τη μείωση του κινδύνου διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου, τονίζουν οι ειδικοί.

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Μπαθ και Νότινγκχαμ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε πρωινό επηρεάζουν τα λιποκύτταρα μειώνοντας την δραστηριότητα των γονιδίων που εμπλέκονται στον μεταβολισμό του λίπους και αυξάνοντας την ποσότητα της γλυκόζης που χρειάζονται. Αυτό με τη σειρά του μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης του σακχαρώδη διαβήτη και της καρδιαγγειακής νόσου.

Διαπίστωσαν ακόμη ότι το λίπος των παχύσαρκων ατόμων ανταποκρίνεται λιγότερο στην ινσουλίνη, συγκριτικά με τα αδύνατα άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...