Ξεχάστε το άσπρο ψωμί, το μαύρο και το πολύσπορο. Ανακαλύφθηκε το νέο ψωμί που είναι σύμμαχος της καλής διατροφής, ο καλύτερος φίλος των διαβητικών και έχει χρώμα… μωβ!

Το μωβ ψωμί ανακαλύφτηκε από επιστήμονες στη Σιγκαπούρη, ενώ, όπως λένε, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, κατασκευασμένο από φυτικές ίνες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

«Η πρόκληση ήταν να δούμε αν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τη φόρμουλα του ψωμιού χωρίς να αλλάξουμε την ομαλή υφή του άσπρου ψωμιού που πραγματικά αγαπούν οι άνθρωποι», λέει ο Zhou Weibiao, καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

Τι είναι αυτό, όμως, που κάνει τόσο ξεχωριστό αυτό το ψωμί;

Η προσθήκη ανθοκυανινών, μία ουσία από το μαύρο ρύζι, η οποία αντιδρά με τα ένζυμα του αμύλου, γι’ αυτό και χαρίζει αυτό το μωβ χρώμα στο ψωμί.

Επιπλέον, το εκπληκτικό με το μωβ ψωμί είναι ότι επιβραδύνεται το ποσοστό πέψης κατά 20%, ενώ το 80% των αντιοξειδωτικών διατηρείται στο ψωμί ακόμα και στο ψήσιμο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...