Η βιομηχανία της ζάχαρης χρημάτισε επιστήμονες, για να υποβαθμίσουν τη σύνδεση μεταξύ της ζάχαρης και των καρδιακών παθήσεων και αντιστοίχως να υπερθεματίσουν τις επιπτώσεις των κορεσμένων λιπαρών, ως τον βασικό υπαίτιο των καρδιακών προβλημάτων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε χτες.

Τα “εσωτερικά έγγραφα” της βιομηχανίας ζάχαρης, που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από έναν ερευνητή στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο και δημοσιεύθηκαν χθες στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Internal Medicine, δείχνουν ότι πέντε δεκαετίες έρευνας για το ρόλο της διατροφής στις καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων πολλών που έχουν ισχύ μέχρι και σήμερα, μπορεί να έχουν “διαμορφωθεί” σε μεγάλο βαθμό από τη βιομηχανία της ζάχαρης.

“Κατάφεραν να εκτροχιάσουν τη συζήτηση σχετικά με τη ζάχαρη επί δεκαετίες”, δήλωσε ο Stanton Glantz, καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και συγγραφέας της σχετικής έκθεσης στην επιθεώρηση JAMA.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

 

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...