Ασθενούν τα νοσοκομεία όλης της χώρας και κυρίως στην Περιφέρεια, με αποτέλεσμα οι πολίτες και ιδιαίτερα τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και/ή αναπηρίες να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Οι αναμονές είναι πολύωρες με τους ασθενείς να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το κλείσιμο ραντεβού με το γιατρό φαντάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς η υποστελέχωση των νοσοκομείων, η κατάργηση κλινικών και η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού αποτελούν μία ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, όπου η κατάργηση της Β’ Παθολογικής Κλινικής είχε ως αποτέλεσμα ένας μεγάλος όγκος ασθενών να εξυπηρετείτε από τη μία και μοναδική Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Δράμας στην επιστολή που απέστειλε στο διοικητή του Νοσοκομείου και κοινοποίησε και στον υπουργό Υγείας, αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να υπάρχει κακή αντιμετώπιση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη του νομού, που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και να παρακολουθήσουν την πορεία της πάθησής τους. Όσοι έχουν ακόμη την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν, και αυτοί δεν είναι και πάρα πολλοί, απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς.

Η πλειονότητα, όμως, των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη απλά επιλέγει, λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, να μην παρακολουθείτε καθόλου ή να παρακολουθείτε περιστασιακά με όποιο αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτό στη ρύθμιση του διαβήτη και στην πρόωρη εμφάνιση των επιπλοκών, ιδιαίτερα επίπονων για τον πάσχοντα και ακόμη περισσότερο κοστοβόρων για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο Σύλλογος απαιτεί την επανασύσταση της Β’ Παθολογικής Κλινικής στελεχωμένης από το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό για την ποιοτική νοσηλεία των πολιτών του νομού.

Διαβάστε την επιστολή του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Δράμας εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...