Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη διοργάνωσε και πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων.

Πλήθος κόσμου, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και παραβρέθηκαν στον Πειραϊκό Σύνδεσμο στον Πειραιά.

Έγκριτοι επιστήμονες, με τις παρουσιάσεις τους ανέπτυξαν και ανέλυσαν με εμπεριστατωμένο τρόπο τις νεώτερες εξελίξεις στο Σακχαρώδη Διαβήτη με την υποστήριξη των νέων τεχνολογιών, καθώς επίσης και το σημαντικό ρόλο της οικογένειας στην αποδοχή και διαχείριση της νόσου μέσω της συμπαράστασης και της ενθάρυνσης από τα μέλη της. Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στην επίδραση που ασκεί το στρες στον ασθενή με Σακχαρώδη Διαβήτη με την απελευθέρωση ορμονών (που εμποδίζουν τη δράση της ινσουλίνης) στο αίμα και με έμμεσο τρόπο μέσω της απόσπασης του ασθενούς από τις απαραίτητες συμπεριφορές αυτό-φροντίδας.

Στην εκδήλωση τονίστηκε, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι ο Διαβήτης έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ευρώπη, περισσότεροι από 33 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, αριθμός που εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 48 εκατομμύρια έως το 2030. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των πασχόντων αγγίζει το 1 εκατομμύριο, εκ των οποίων το 10% πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 (ινσουλινοεξαρτώμενοι), ενώ το 90% από Διαβήτη τύπου 2.

Ομιλίες παρέθεσαν οι κ.κ.:

  • Δρ. Α. Μελιδώνης: Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής, Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν Πειραιά «Τζάνειο»
  • Φλωρεντία Μπακομήτρου: Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν. Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων»
  • Δρ. Στέλλα Ηρακλειανού: Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ Γ’ Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Πειραιά «Τζάνειο»
  • Δρ Σταύρος Μπούσμπουλας: Παθολόγος  – Διαβητολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ Γ’ Παθολογικού Τμήματος και Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων»
  • Δρ. Α. Καμαράτος: Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ Α’ Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Πειραιά «Τζάνειο»
  • Δρ. Αθ. Παπαζαφειροπούλου: Παθολόγος – Διαβητολόγος, Επιμελήτρια Α’, Α’ Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Πειραιά «Τζάνειο».

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους γιατρούς και να πάρουν οδηγίες και συμβουλές για τα θέματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους με το Διαβήτη, καθώς επίσης να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις που σχεδιάζει και προγραμματίζει να υλοποιήσει ο Σύλλογος για την επόμενη χρονιά.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Γ. Γεμιστού, δήλωσε:

«Με αφορμή το Διαβήτη μας, το κοινό μας σημείο, βρεθήκαμε σήμερα εδώ, στην καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου μας, όπου είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τους έγκριτους καλεσμένους επιστήμονες για το ρόλο της οικογένειας, για τις σύγχρονες εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς και για τις σύγχρονες τεχνολογίες που συμβάλλουν σημαντικά στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Είχαμε επίσης την ευκαιρία στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης να συζητήσουμε με τους καλεσμένους γιατρούς μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας με το Διαβήτη και να πάρουμε πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες, που θα μας βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του Διαβήτη και θα μας εξασφαλίσουν μια ζωή με ποιότητα, χωρίς επιπλοκές και προβλήματα.

Θα ήθελα, κλείνοντας, να εκφράσω εκ μέρους όλων μας, τις πιο εγκάρδιες ευχαριστίες μας στους εκλεκτούς επιστήμονες που πλαισίωσαν την εκδήλωση μας, στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου μας, που με τη δυναμική παρουσία τους αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια, σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της, στην εταιρεία Perception για την άριστη διοργάνωση και τέλος θα ήθελα να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στις εταιρείες Ascensia Diabetes Care, Sanofi, Φαρμασέρβ Lilly και ΓΙΩΤΗΣ, που στήριξαν ευγενικά την εκδήλωση μας».

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...